Auto Tram – бъдещето на градския транспорт

Дружеството Fraunhofer System Research предвижда бъдещеto, в което превознитe средства няма да отделят този ужасен дим в атмосферата ни. Работейки над най-големия проект на обществения транспорт за утрешния ден, Fraunhofer System Research е разработила проект, който   нарича  „AutoTram“.

В момента все още в развитие, транспортът е проектиран като трамвай, който могат да бъде възможно най-гъвкав по отношение на управлението си като автобуса.

Работейки на  литиево-йонни батерии, AutoTram не изисква релси или електропроводи. Вместо това, той пътува на гуми и просто следва белите линии на улицата. Оборудван   с високоефективни електрически двигатели и блокове за управление, както и високопроизводителни батерии и суперкондензатори, тези „зелени“ превозни средства ще  превозват пътниците с практически нулеви емисии.

Related Posts

One thought on “Auto Tram – бъдещето на градския транспорт

  1. А как ще се произвежда енергията за батериите? В момента ТЕЦ-овете произвеждат повечето от енергията, която използва човечеството, а те са един от най-големите замърсители, и то не само на въздуха. И какво ще се правят батериите след като „умрат“? Ще могат ли да се рециклират?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *