Промишлен комплекс на Марс или поредната глупост?!

Това е еднa от най-новите снимки на камерата HiRISE  от  борда на орбиталната станция  Mars Reconnaissance Orbiter и на нея се вижда нещо като мишена на Червената планета. Изследователската група HiRISE все още не може да каже със сигурност дали това е резултат от   двоен удар – един кратер, образувал се точно в центъра на друг, или това е просто необичайно разслоение в рамките на един кратер. Теорията на двойният кратер е много по-интересна, нещо като това дали мълния може да удари два пъти на едно място.

На снимката не се виждат вулканични скали във вътрешността на кратера и  на базата на това, учените предполагат, че магмени и метаморфни скали може да изчезнат под въздействието на периглациални промени.  Изследователите ще продължат да разглеждат внимателно обекта за да се опитат да пресъздадат историята и да се определи вероятността от двоен удар.

Индустриален участък на Марс (а) изход, (б, с) на купола. (Снимка: НАСА, коментари Farsight Institute, източник SciGuy)

Има един човек, или, както изглежда, една група от „безпристрастни експерти“, които смятат, че това е огромен промишлен комплекс на Марс. Ерик Бергер пише за това в своя блог SciGuy в Houston Chronicle. Тази луда идея напомня е за тези хора, които гледат камъните на повърхността на Червената планета и твърдят, че виждат в тях следи от „Снежен човек.“

Тези „експерти“ дори казват, че на този етап виждат  дори изкуствени съоръжения с лабораторията. Освен това, те виждат дори някои форми на живот, облечени в униформи, а сред тях преобладават мъжете. Това е така шашаво нали? …

Related Posts

One thought on “Промишлен комплекс на Марс или поредната глупост?!

  1. Ако разгледата снимки в профил на най-високия вулкан в Слънчевата система, ще забележите голяма прилика със структурата, показана тук. Вулкана се казва Olimpus Mons и се намира на Марс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *