След горещините Русия ще бъде обхваната от урагани

635521_280_210_sourceПрез август и септември Централна Русия може може да бъде нападната от урагани, смерчове и обилни валежи, предупредиха метеоролозите.

Според експерти, тази беди могат да обхванат не само Централна Русия, но и в левия бряг на Волга части на Урал, Северен Кавказ.

Вероятността от урагани и бури е най-висока в районите, където има големи водни обекти и може да има значителни разлики между температурата на земята и хладните води. Това са пострадалите сега от пожари Иваново, Москва, Нижни Новгород, Липецк, Тамбовски регион.

Метеоролозите казват, че аномалията е надминала всички исторически примери, а надеждите на хората от европейската част на Русия да се сложи край на топлинния терор не са се изпълнили и тази седмица. В зоната на надеждната прогноза до събота се очакват от 34 до 37 градуса.

[nggallery id=2]

„В момента всичко е непроменено – топлината не се оттегля“, – казва ръководителят на лабораторията за хидрометеорология Борис Бирман. През втората половина на седмицата се очаква обаче някаква прохлада – до 32 градуса, свързана с промяната на посоката на вятъра от север-запад. По-късно обаче, вятърът отново ще се промени и в петък отново ще се потопим в дим и смог от югоизток.

http://news.mail.ru/society/4240605/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *