Турция сключи таен договор с Иран срещу Израел

Турция е подписала тайно споразумение с Иран срещу Израел, съобщи Втори канал на израелската телевизия, позовавайки се на публикация в италианския вестник „Кориере дела Сера“.

Публикацията твърди, че двете страни са подписали споразумение за териториален  съюз от Турция до Ливан. По този път ще тръгнат стотици камиони с ракети за „Хизбулла“, охранявани от иранските войски.

Споразумението ще позволи на Иран и Турция напълно да въоръжат Хизбула. Договорът е  сключен от тайни агенти на Иран и Турция, но начело на новия съюз  ще бъдат командирът на иранският революционен гвардейски корпус Хюсеин Тауб и новият ръководител на турското разузнаване Hakran Fidan.

Отбелязва се също така, че независимо от наложените от САЩ и ЕС  санкции срещу Иран, Турция ще продължи да снабдява с гориво  Техеран. Ден по-рано стана ясно, че руската компания „Лукойл“ също е възобновила доставките на горива за Иран.

„Иран е много по-важен за нас от Америка“ – цитира турския министър на енергетиката израелската информационна агенция Cursor.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *