Умиращите океани ще се заселят с изкуствени риби

Животът в океана можe да изчезнe  скоро. През последните 60 години фитопланктонът в океана е станал по-малко с 40%. Това са установили  учените от университет в Канада Далхаузи. Фитопланктонът произвежда  70% от кислорода в атмосферата.

Ако микроскопичните организми умрат, ще има екологична катастрофа, според Потсдамския институт за изследвания на въздействията върху климата.
Ако се измени съставът на земната атмосфера, това би  могло да застраши живота на планетата. Освен това, повечето риби се хранят с фитопланктон: изчезването на храната и ще има отрицателно въздействие върху популациите на много видове.

За щастие, в случая с  рибата, учените знаят как да се реши проблема. Те могат да се заменят с генетично-модифицирани видове. Те са по-издръжливи и се размножават бързо. Те бяха взети на стопанства и закриване им океана. В бъдеще  се отглеждат във вферми и ще заменят дивите популации. Въпреки това, човечеството е възможно да не забележи промените. 90% от рибата, която достига до хората на трапезата им, вече се отглежда в изкуствени условия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *