Йонна четка почиства зъбите без паста

Уникалната четка за зъби Soladey J3X почиства зъбите и убива бактериите дори и без паста за зъби.

Проф. д-р Кунио Комияма (Kunio Komiyama) от Университета в Саскатчуан (Канада) е създала прототип на високотехнологична четка за зъби преди 15 години. Но едва сега Komiyama и неговият колега д-р Гери Усуак (Gerry Uswak) провежадт сравнителни клинични изпитвания на изобретението си в сравнение с традиционните четки за зъби. И тестовете са били изключително успешни.

Устройството на Soladey J3X  според днешните стандарти е доста просто: в металната дръжка има  фотоелектрически елемент, който пуска един електрон по оловен кабели до полупроводник от титанов диооксид (TiO2).

В този момент поради фотокаталитичната реакция, се освобождава още един електрон, вече от полупроводниците. Тази двойка електрони чрез власинките на четката попада в слюнката и така извлича водороден йони (H +) от плаката в зъбите и така го разрушава. Това е всичко, което производителят казва за своята четка, но процесът е известен отдавна и се използва в много йонизатори.

Химическата същност на този процес е следната: течността в устата е разделена на йони Н + отрицателни йони O2-. Заедно с водните молекули те формират хиперактивни хидроксилни групи, които „се стремят да се превърнат пак във вода. И те правят това по лесен начин – „дърпат“ йон водород от клетъчните мембрани на бактериите. Последният се лишава от защита и подвожност и загива.

Ефективността на „йонните“ почиствания на устната кухина трябва да е  много висока и позволява да се отървете от неприятните миризми и бактерии, които повишават киселинността в устата и болестите по зъбите и венците.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *