Легендата ЗАЗ се завръща

Легендарната малолитражка, за която в България имаше следния виц: „По какво си приличат ЗАЗ-а и бременнатта ученичка? Отговор: И двете неща са срам за семейството“, се завръща на пазара ( засега само в Украйна).

До  края на 2010 г. Запорожкият автомобилен завод планира да пусне в производство нов автомобил, наречен Forza. По предварителни данни, ЗАЗ Forza е построен върху платформата на китайския Chery A13 (Fulwin 2).

Както съобщава шефът на борда на  ЗАЗ Николай Евдокименко, продажбите на автомобила в Украйна ще започнат през януари 2011 година. Що се отнася до други пазари, ще трябва да се премине съответната сертификация. Когато това ще се случи, засега никой не знае.

Остава загадка стойността на бъдещата кола и мощността на двигателя, с който ще бъде оборудвана. Следва да се отбележи, че седана голф-класа Chery A13 бе представен за първи път през 2008 г., но серийното производство все още не е започнало. Първоначално колата трябваше да бъде оборудвана с двигатели с мощност от 1,3 до 1,8 литра, пише „Avtostat“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *