Новините от бъдещето на Forbes

Списание Forbes представи „мисловен експеримент“: на базата на наличната информация и прогнози се опитва да предскаже събития в следващите десет години.

Авторите призовават читателите да изпратят своите собствени съображения, водени от максимата на  Малкълм Форбс:

„По-добре е да си прав веднъж, отколкото да си наполовина  прав през цялото време“.

2011
На 70 годишна възраст, Ким Чен Ир умира, неговият наследник – Ким Чен Ун – влиза в контакт със САЩ. Bernard Madoff е намерен  обесен  в килията. В Египет е  роден на 7 милиардния жител на Земята, генералният секретар на ООН обяви „Десетилетие на половата справедливост“. Руснаците разкриват гигантск американско-израелска кибершпионска мрежа. В търговската мрежа се  появяват летящи коли.

2012
Сомалийски ислямисти вземат властта. Израел извършва операции в Иран, рязко се покачват цените на петрола. На олимпийските игри в Лондон, на четвърто място в състезанието на 400 метра е човек без двата крака. В Мексико сити пламва епидемия от туберкулоза, болестта се разпространява в Тексас, Гватемала и Бразилия.

2013
Нов „Черен вторник“ на Уолстрийт.

2014
Китай поставя в балистични ракети, Судан, с което предизвика криза. Напълно е унищожен  лефера . Американската армия в Афганистан получават екзоскелети производени от  Lockheed Martin.

2015

Във връзка с покачването на морското равнище Бангладеш среща трудности с питейна вода и иска от Световната банка заем в размер на $ 9  милиарда за закупуване на инсталации за обезсоляване. Германо-алжирският концерн DESERTEC започва да строи в Северна Африка, слънчева електроцентрала на стойност $ 500 млрд. евро.

В 2016
В САЩ на президентски избори за първи път се прилага гласуване по интернет. Под марката  Murderless Meat в търговската мрежа започва да се продава изкуствено отгледано месо на вкус – като пилешко. В Южна Каролина се открива първата в света борса за виртуалната работа, където срещу минимална заплата може се намери работа като охранител или златотърсач в онлайн игра.

2017 г.
Австралия се осъществява първото зачатие на човек без участието на мъже – с помощта на синтетични сперматозоиди, получени от стволови клетки на една от майките.

2018
Американските военни напускат Афганистан, официално слагайки край на най-дългата в историята на САЩ сухопътна война. Победа празнуват и Вашингтон, и „талибаните“. Най-лошото от четвъртата вълна на икономическа рецесия е отминало. Най-бързият влак в света пътива  от Пекин до Париж, развивайки скорост от 300 мили в час.

2019
В Китай във връзка с катастрофалния недостиг на жени разрешават еднополовите бракове. В резултат на това стартират съответните инициативи във финансовия сектор, насърчава се хомосексуалността. Завещавайки $ 50 млрд. на фондацията Гейтс, подава оставка Стив Джобс, заменя го Джонатан Айв.

2020
„Грийнпийс“ обявява началото на „климатични войни. В Шри Ланка започва конфликт на религиозна основа, разполагат се войски на ООН. Първият частен космически кораб с осем пътници, каца на Луната. Цената на билета – $ 200 млн. долара.

Източник: Forbes

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *