Чии пирамиди са си присвоили фараоните?- II част

Очевидно е, че война в тези места наистина е имало. В конфронтация според легендата са се изправили един срещу друг боговете. Както се казва в легендата, по време на войната бог Сет се криел от бог Хор под земята. Може би, в този бункер тук? Такива „сигурни убежища“ в Египет са  открити много!

Списъкът на Манехон

За това, кои са били боговете, разказва свещеникът Манехон, който стана първият египетянин, написал на гръцки език историята на страната си. С  труда на свещеника  е съставен списък на египетските царски династии.

Египтолозите приемат само тази част на списъка, която се отнася до времето на фараоните. И абсолютно не признават реалното съществуване на тези които са управлявали преди тях. Манхон заявява, че по време на първите 12 300 години Египет е бил управляван от седем Велики  богове: Птах – 9 000 години, Ра – 1 000 години, Шу – 700 години, Геб – 500, Озирис – 450, Сет – 350, Гор – 300 години. Втората династия на боговете има  12 царе – Тот, Maat и десет други, те са управлявали  страната 1 570 година (средно около 120 години). Следва период на хаос, който продължава 350 години, докато на престола не сяда фараона с името Мен (Me-нос), който, както обикновено се смята, е и  първият фараон на Египет.

Времето за управление от боговете все повече се стопява. Това може да се обясни с факта, че условията на живот на Земята, са различни от тези, към които са адаптирани техните организми. Има   проучване, в което са анализирани подробно опитите на тези същества да се адаптират към живота на Земята.

За какво крещят артефактите?
Защо историци категорично отричат, че тези, които Манхон нарича боговете,  са реални хора от плът и кръв? „Защото няма доказателства за съществуването на такава цивилизация“ – казват историците.

Междувременно фурор сред „технократите“, произведе един фрагмент от надпис в храма на фараона Сети в Абидос. Сред йероглифите в него има  нещо като „каталог“ на техническите средства по онова време: самолети, хеликоптери, някакви механизми, в който специалисти отбелязват нещо като лазерна система, както и устройство, предназначено за движение по повърхността на земята на „въздушна възглавница“.

Изследователят Дмитрий Нечай предоставя убедителни доказателства, че самото учение на древните египтяни за задгробните скитания  на душата – не са нищо друго освен един далечен отглас от знания за далечни космически пътешествия, през което врене те остават в състояние на хибернация, а техните саркофази – аналог на капсули на космическите скитници.

В Кайрския музей има много много конкретни веществени доказателства, че Древен Египет е възникнал  върху руините на една високо развита цивилизация. Според независими експерти (включително тези, съпричастни към ракетостроенето), подобни изделия може да бъдатнаправени само с помощта на високотехнологично оборудване. Като например, кръгла купа,   разделена на три равни сектора – точно както съвременните мерителница. А самата купа е направена откварц, с дебелина половин милиметър. Дори и днес, процесът на обработка на твърдия и чуплив кварц е толкова сложен, че почти никой не го прави. Подобно ниво на изработка имат три хиляди експонати в музея! Един  поглед към тези ювелирни изработки няма как да не накара един наблюдател да се запита: „Какво е това нещо, което е движило  иструментите на майсторите?“

Много артефакти са скрити от очите на посетителите. Безпрецедентен мащаб през последните години придобиват   реставрационните дейности, въпреки че в действителност под предлог, че се пренареждат, древните паметници  се преработват по стандартите на възприятие на древната история на Египет. Така е по-просто.

Защото в противен случай  ще трябва да се признае съществуването на могъща доегипетска цивилизация. Но тогава ще се наложи  радикално да е промени външния вид в историята на човечеството.

Пирамидите са построени от пришълци

В древните митове на много народи се говори за богове, които са  слезли от небето и са учили  хората на различни изкуства, дали са им  различни знания, научили ги да изграждат храмове,  да обработват земята. В легендата се разказва как боговете са дали хората “ мъдрост и разум“ и са им дали от небесната „царска власт. Такива истории има в  почти всички народи с древна история, но Египет е в състояние да предложи на изследователите много повече,  отколкото текстове, които в продължение на хиляди години са предавани от уста на уста – огромни сгради, строителството на които от всяка гледна точка не е било възможно за човечеството в онзи етап на развитие . Това са пирамидите, поразяващи с техния размер, тяхното разположение и уменията, които са вложени в тяхното изграждане.

ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ И КРАТЪК ФИЛМ ПО ТЕМАТА. ПОТРЕСАВАЩ Е. (на руски език)

ВИЖТЕ И ПЪРВА ЧАСТ

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *