Човек полетя, размахвайки криле

Ornithopter -летящ апарат, който се задвижва с педали от човек, за първи път в света прелетя сто четиредесет и пет метра.

През 1485 великият Леонардо да Винчи конструира Ornithopter – апарат с размахващи се криле и задвижван от мускулите на човек.

И изглежда, е вярвал, че човек може да лети като птица. Оказва се, че не е сбъркал. След 525 години неговата идея и мечта е изпълнена от млади ентусиасти от канадския авиационен институт в Университета на Торонто University of Toronto Institute for Aerospace Studies (UTIAS). Макар че, разбира се, не са използвани древните рисунки. Устройството на Леонардо

Устройството се нарича Snowbird и е построено от най-леките въглеродни материали и балса. Размахът на крилете е повече от 30 метра. Подобно на „Боинг“ 737. Няма витла. „Птицата“ виси във въздуха и за сметка на размахването на крилете си, които се движат нагоре и надолу,като променят ъгъла на атака. Двигателят е човек, който върти педалите. И привежда в действие специални връзки. А те вече предават усилията му на крилете.

Въпреки това самото превозно средство не може само да излети. То излита с помощта на кола, която го тегли първоначално. Но по-късно се откачва и започва движение със „собствените“ си мускули.


Създателите

Един от създателите на апарата Тод Рейхерт (Todd Reichert) на 2-ри Август прелита без да губи височина и скорост 26.5 км / ч, 145 метра. , Които изминава за 19.3 секунди. Това е рекорд.

И в същото време – безпрецедентно постижение. Тъй като досега, като използва мускулната енергия и размахване на криле, никой не е летял.
?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *