Йехова на платната на Леонардо да Винчи?

Чрез използването на огледала учените са успели да видят „лицето на Бога.“  Организацията The Mirror of the Sacred Scriptures and Paintings World Foundation  (Световен фонд за „Огледалото на свещени текстове и снимки“) публикува резултатите от проучването на живопис и рисунки на Леонардо да Винчи.

Те твърдят, че Леонардо да Винчи „, използвайки огледала,е  кодирал в работата си  образ на Йехова и други сакрални образи.

Авторите от The Mirror of the Sacred Scriptures твърдят, че използваните от да Винчи огледала обясняват защо героите в неговите картини и рисунки гледат в нищото, а не в други фигури.

Например, едно момчето Йоан Кръстител в прочутата сцена с Мария, Св. Анна и младенеца не виждат Исус, а лицето на Бога. Много сходно изображение може да се види, ако се ползва огледалото, за да се разгледа Мона Лиза – удивително лице се вижда в дясната ръка на жената.

В „Тайната вечеря“ могат да се види обърнатата чаша на Светия Граал.

Платното „Йоан Кръстител“, на което Светияята е изобразен като момче, всъщност скрива мистично четириного създавание – символ на сътворението на човека, както и райско дърво.

Огледалните изследователи твърдят, че не само Леонардо, а и Микеланджело, Рафаело и други художници, особено източните, са използвали огледала, за да скрият тайните значения.

Работа The Mirror of the Sacred Scriptures е изпратена във Ватикана. Представител на Светия престол посочи, че тази работа без съмнение ще бъде предмет на обсъждане между изкуствоведи, но въпреки това, тези идеи изискват „твърди доказателства“ и подкрепа от страна на авторитетни учени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *