666 – „числото на звяра“ продължава да не дава покой на тълкувателите на Библията. Неговата тайна остава една от най-големите мистерии на Светото Писание. В края на ХХ век, около „числото на звяра“ се разгоряха сериозни страсти, свързани с появата на баркодове и разговори за предстоящата масова идентификация на населението.

Разхождащият се по света глобализъм, според някои християни, носи заплахата от тотален контрол върху обществото, който е предрекъл Йоан Богослов в своето Откровение- на всеки ще бъде даден персонален номер, който е включен в централния компютър, а микрочип с този номер и цялата информация за даден човек ще се имплантира под кожата в детска възраст.

Оптималното място за имплантиране на чипа е определено от учените. Това е челото и дясната ръка – предполага се , че там температурата на тялото се променя най-бързо, което е необходимо за презареждане на чипа. А вярващите се позовават на 13-та глава на Откровение, в която се казва:

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Масло в огъня налива съобщение от САЩ: преди няколко години, IBM е създала свръхмощен компютър, наречен „The Beast“.

Прогнозите се сбъдват?

Прецизните тълкуватели намират числото 666 навсякъде – на копчетата, на обувките, на кредитни карти, в номерата на новите компютри и банковите кодове. Вярно е, че тайната на самото число се опитват да разкрият малцина. За да направят това, трябва поне да могат да смятат.

Аритметика

Например 666 е сумата на първите 36 цифри. Мистиците обясняват: на 36 години в хората се укротяват страстите и започват да разчитат на ума си.

Друго наблюдение: ако вземем квадратите на първите седем прости числа (2, 3, 5, 7, 11, 13, 17) и ги съберем, отново се получава 666. Съществува хипотеза, че 666 означава несъвършенство, за разлика от номер 777, което е три пъти символ на хармония. Много интерпретации, но често детайлите остават извън анализа. Да се замислим как е написано „числото на звяра“ в оригинала, който в първоизточника е на гръцки. За нас, които работим с арабски цифри, три шестици носят мистично очарование. Но когато е написано Откровение, числата са „изглеждали“ различно. Защо Йоан Богослов обявява 666 за „числото на звяра“ и го нарича „човешкият номер“? Какво иска да каже?

Критичната граница
„А да го разберат в първо приближение трябва буквално: номерът на човека – това е броят на хората, съблазнени от звяра. Само че броят е индиректен, изразен като част от цялото. 666 е две трети от 1000, просто казано – 66,6%. Тоест за да завладее света, злото трябва да преодолее границата от 66,6%, „- казва д-р Андрей Осипов (Skurlyagin). Смешното е, че този учен няма формално отношение към теологията. Научните му интереси са към стабилността на така наречените бинарни системи. Казано по-просто, системата на взаимодействие между две противоположности. Да кажем плановата и пазарната икономика: в какво съотношение трябва да бъдат „смесени“, за да се постигне максимална полза за страната?

Или въпроса за централизация на властта, контрола. В едната крайност е анархия, а в другата диктатура. В какво процентно съотношение трябва да са комбинирани крайностите, че политическата система да работи добре? Винаги трябва да се търси оптималното и въпреки привидната лекота, това е супер предизвикателство.

Във философията и теологията бинарни системи също не липсват. Добро – зло, Бог – Сатана, ред – хаос … На това и обръща внимание при четене на Откровението Андрей Осипов (Skurlyagin): „Тълкувателите забравят, че главната тема на Апокалипсиса е една непримирима борба между доброто и злото, при това в крайна форма, в състояние на война.

90% от текста се състои в описания на „военните действия“. Логично е да търсим отговора на числото 666 във връзка с борбата на противоположностите, тоест в рамките на бинарната система. Според теорията, представена преди няколко години професор Г. К. Semin и потвърдена от строги математически изчисления, двоичните системи са стабилни само в диапазона от 1 / 3 до 2 / 3. Това означава от 33,3% до 66,6%. В противен случай рязко се увеличава тяхната нестабилност, и загуба на контрол. Без външна намеса тази система е обречена на разпад.

„Но да се върнем към 666 – продължава Осипов (Skurlyagin). – От текста става ясно, че в началото се появява първият звяр – Антихристът, а след това вторият – лъжепророкът. Вторият започва активно да агитира за първия: „… и кара земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр …“ „И в чудесата, които са му дадени да прави пред звяра, той заблуждава тези, които живеят на земята …“

Това означава, че има активна пропаганда, в резултат на което броят на привържениците на Антихриста нарастват и в бинарната система се натрупват промени, водещи до загуба на равновесие. Именно в този момент се определя „числото на човека“ – критичната стойност, над която започва властта на Антихриста и ще изисква принудителната намеса на Бог.

Възстановяването на равновесието трябва да се извършва на качествено ново равнище „И видях ново небе и нова земя …“ И така- защо 666? По време на написването на Апокалипсис изчисленията са реализирани по азбучна номерация, удобна за писане на числа само до хиляда, така че мисля, 666 означава две трети и нищо повече. „

Познаването на тази граница, според учените, е от решаващо значение в политиката и икономиката. Например, ако в социално-икономическата система се намали драстично ролята на влияние на правителството от 66,6% до 33,3%, това ще доведе до намаляване на броя на работниците и служителите в дадена икономика 4 пъти: останалите ще отидат в сенчестата икономика и натуралното стопанство. Теорията на устойчивостта на бинарните системи може да бъде полезна в корпоративното управление. Интересно е какво би казал за това Йоан Богослов?

ИЗТОЧНИК

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *