НЛО редовно се разбиват на Земята

Някои изследователи смятат, че на Земята има специални места, където НЛО кацат редовно. Най-често такива извънземни „площадки “ са разположени на планинските върхове или между билата. Едно от тези загадъчни места е боливийската планина Ел Тайра.

Боливийските планини са богати на полезни изкопаеми. Там се добиват калай, волфрам, цинк, олово, антимон, сребро и скъпоценни метали.

Работата е в това, че стотици миньори са видели как редки метали буквално падат от небето (описанието е подобно на случая, в това видео). И не само редки, а и странни, безпрецедентни сплави! И те не са били метеорити. Описаните събитият се случват боливийското село La Mamoru в провинция Тариха, разположено в подножието на Ел Тайра, през май 1978.

Този ден местните жители видели в небето нещо необяснимо, а именно, ярко осветен обект с цилиндрична форма, с конусовидна форма на носа. Дължината на обекта е около шест метра, ширината – около четири. Криле не е имал. На повърхността му не е забележено абсолютно нищо – нито люкове, нито отвори, но от кърмата излизал синкав пламък. От обекта   се чувал свистящ звук и първоначално бил на стотина метра над земята, но след това започва да се снижава при скорост от около 300-400 километра в час.

Според очевидци, след  първия обект се появил и втори, в това време първият  се разбил в планината Ел Тайра. В момента на сблъсък във въздуха се издигнал стълб от бял пламък, осветявайки района в радиус от 150 километра, чува се ужасна експлозия. Трусове се усещат дори в съседна Аржентина. Взривът разбива прозорците на къщите в радиус от 70 километра, а на мястото на сблъсъка се образува кратер с  дължина  500 метра  и 400 метра дълбочина.

Местните власти не са представили никакво обяснение за случилото се, а вместо това войски обграждат района на връх  „Ал Тайра“ и го  обявяват за забранена зона. Въпреки това, местните жители, туристите и изследователите говорят за катастрофа на  НЛО.

Между другото подобено нещо се е случвало и в  миналото. Например, в съседна Бразилия, близо до Сао Пауло през 1957 г. се наблюдава летящ с висока скорост ярък диск. Според очевидци, той започва да се спуска, след това зависва, накланя се на една страна и се взривява, разпръсквайки се на хиляди малки фрагменти.

В безоблачното небе избухват фойерверки посред бял ден. Местните жители се втурват да събират останките. Материалът е лек като хартия и грапав на пипане, а няколко бразилски лаборатории дори провеждат  свой анализ. Пробите са показали наличието на магнезий със специална кристална структура, невъзможна за получаване на Земята. Металографският и микроскопски анализ, от своя страна, показват  значително съдържание на стронций, който обикновено не се съединява в сплав с магнезий.

Бразилският инцидент  попада и  в „Енциклопедия Британика“, в която не попадат за публикуване непотвърдени факти, а в следвоенните години се появяват десетки подобни случаи в различни части на света. Направени са над 70 000 снимки на НЛО и повече от 120 филма.

Днес много от тези документи са на разположение за гледане, но до скоро повечето от тях са класифицирани като „строго секретно“, „ограничено“  и „само за разглеждане“. Причината за тази висока секретност  се крие в разгара на надпревара във въоръжаването.

За да разследва инцидента в планината Ал Тайра е създадена специална комисия. В резултат е открит смачкан  цилиндричен обект, но на обществеността  нищо не се съобщава. Сред жителите на миньорския  град в подножието на Ел Тайра се носят слухове, че НЛО е транспортиран с хеликоптер до боливийско летище, където е бил натоварен на американски военен самолет.

Може би ще дойде време,когато ще се разбере точно какво се е случило на планината Ал-Тира, през май 1978 година.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *