Появиха се огромни сфери около Слънцето. NASA ги крие

На снимките, получени от космическия кораб SOHO, можете да видите странни сферични обекти, които са близо до Слънцето. В по-голямата си част, снимките са били направени с помощта ултравиолетовия телескоп EIT (Extreme ultraviolet Imaging Telescope).



Според версията на НАСА, която последва веднага след публикуването на снимките, сферите са последица от компресиране на изображенията или друг дефект. .

.

.

.

В същото време, ако сравним тези обекти с тези, на които се вижда Меркурий на фона на Слънцето (показан е по-долу в официални снимки на NASA), можем да видим, че разликата между предполагаемите „дефекти в изображенията“ и реалния образ на планетата е много малка. По този начин, вероятността показаните по-горе снимки да са материални обекти, не изглежда толкова малка, както в този случай се опитват да ни убедят.
На тази снимки, на които можете да видите как Меркурий се движи на фона на Слънцето, са направени през май 2003 г. и публикувани през юни 2004 година. Това движение може да се наблюдава от Земята в Европа, Африка, Азия и Австралия. Освен това, процесът е бил заснет с използване на оптичното оборудване на космическия апарат SOHO. Различни цветове на Слънцето съответстват на различните дължини на вълните. Тази „преход“ е един от 14-тте, които могат да се наблюдават през 21 век.

Следните снимки са направени от апарата на SOHO на 21 януари съответно в 23:24 часа и 23:44 часа.

.

Снимка в друг спектър:

Следващото видео показва ясно, че обектите се движат – такова „поведение“ изобщо не е характерно за дефекти по изображение.

.

.

Тази снимка е направена наскоро. Както се вижда странните предмети не са изчезнали.

.

Обектите се се появяват в кадър на 17 януари тази година. На следващия ден, 18 януари, в работата на SOHO се появяват неизправности. Следва да се отбележи, че същия ден се поврежда и руският телескоп TESIS, монтиран на борда на космическата обсерватория, „Коронас-Фотон“. Последните снимки от SOHO и TESIS, съответно, се предлагат на вашето внимание по-долу.

Показани са снимки и видео материал, получени от различни източници.

Същия ден, когато на снимките се появяват странните обекти, сайтът на SOHO не се актуализира за около 24 часа. При това, според предишните актуализации, нови изображения на Слънцето се появяват почти на всеки час. По-късно тези случки започват да се повтарят, а след известно време връзките с много материали, свързани с това откритие, някой започва да блокира.

.

.

Related Posts

2 thoughts on “Появиха се огромни сфери около Слънцето. NASA ги крие

  1. Това не е от компресията на изображенията.По-скоро е стандартно обяснение за хората,за отклоняване на вниманието.Още повече,че продължават да се проявяват дълго време.При това два телескопа излизат от строя в един и същи ден,блокиране на снимките…естествено ,че мирише на гнило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *