Вход в подземния свят на Антарктида

«Вход». Координати: 66o36’12,36’’S; 99o43’11,28’’E

Дупката се намира в планината. Ясно е видимa от сателитни снимки. А малко по-нататък е обект, който е много подобен на заледена „летяща чиния“.

ТРИ МИСТЕРИИ

Откритието принадлежи на Джоузеф Скипър, известен виртуален археолог от САЩ. Обикновено той „копае“ на Марс и на Луната, разглеждайки снимки изпрати от космически кораби и публикувани на официалния сайт на НАСА и други космически агенции. Така той намира много интересни неща, които не се вместват в традиционните представи.

Изследователят „разполага“ с обекти, подобни на кости и черепи на хуманоиди. И такива, които (с известни уговорки, разбира се) могат да бъдат объркани с цивилизовани техни дейности.

Този път, археологът се е е интересувал от Земята – по-специално Антарктида. И намира веднага три странности – дупка, „чиния“ и езеро.

Ако се върви по стъпките на Скипър, наистина се виждат всички открити от него обекти. Техните координати са известни, виждат се добре на сателитни снимки на ледения континент, изложени на сайта на Google Earth.

Марс на Земята

Антарктика се различава малко от Марс. Има повече кислород. А студът е същият. На някои места температурата пада до минус 90 градуса по Целзий. Основната разлика е , че има хора в Антарктика, а на Марс все още не. Но това не означава, че леденият континент е изучен много по-добре отколкото Червената планета. Загадки има и тук и там.

Ние не знаем дали има живот на Марс. Ние не знаем какво се крие под многото километри в ледовете на Антарктика. И за това какво се случва на повърхността и имаме само бегла представа. Изненадващо е, но снимки на Марс с висока резолюция има повече от Антарктида. Такива има само на тясна ивица в близост до Земята „Куин Мери“, където са открити тези феномени. А не е лошо да се разгледат и други места. Особено тези, за които отдавна се говорят легенди.

[/caption] 

Related Posts

One thought on “Вход в подземния свят на Антарктида

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *