Ядрена война преди … 3 хиляди години

Археологическа експедиция, правила разкопки в началото на 1900 г.  край индийското селище Мохенджо Даро, открива останките на древен град, който принадлежи към   цивилизация, която е била една от най-модерните в света и е съществувала две – три хилядолетия. Въпреки това, основната мистерия, която изниква пред изследователите, не е  нейния разцвет, а гибелта и.

Изследователите са се опитали да обяснят как е загинал този град, издигайки различни предположения. Но всички тези хипотези се разпадат една след друга: в руините на сградите не се забелязват никакви признаци от наводнение, няма трупове на хора и животни, както и части от оръжия и признаци на опустошение. Нито един от откритите скелети няма признаци на смърт, типични за употреба на тогавашните  оръжия. Очевиден е само един факт – катастрофата е настъпила  внезапно и е продължила кратко.

Накрая англичанинът Джейс Дейвънпорт и италианецът Енрико Винченти  представят зашеметяваща хипотеза – те категорично заявяват, че древният град … е имал съдбата на Хирошима и Нагазаки! С други думи, древният град е унищожен от ядрен взрив!

Това се потвърждава, по-специално, от разпръснати сред развалините  фигури от глина и  парчета зелено стъкло (цели слоеве!). По всяка вероятност  пясъкът и глината под влияние на високата температура са се стопили, а след това мигновено са се втвърдили. Същите слоеве от зелено стъкло са се появявали в пустинята на Невада (САЩ) всеки път след ядрена експлозия.

От момента на разкопките в Мохенджо Даро минава цял век. Съвременните анализи показват, че стопяването на фрагменти от древния град е станало под влияние на изключително висока температура – не по-малко от 1 500 градуса по Целзий. Изследователите също така идентифицират ясно определена област на епицентъра, където всички къщи са сринати до основи. От центъра към периферията разрушенията  постепенно намаляват. И още подробности: именно в областта на Мохенджо Даро са намерени десетки скелети, радиоактивността в които надвишава нормалната … 50 пъти!

Между другото, в древния индийски епос „Махабхарата“, са записани  много легенди за странната мощност на неизвестно оръжие, което  потвърждава тази на пръв поглед безумна хипотеза. Например, в една глава се описва снаряд, който блестял като огън, но без да изпуска дим.  След падането му на земята „страшна тъмнина обхваща цялото небе. Извиват  се страшни урагани и торнадо, носещи бедствия и разруха. Хиляди домашни и диви животни и десетки хиляди хора изгарят в ужасна експлозия, селяни, граждани и войници се хвърлят във водите на реката, за да отмият отровния прах … „

http://tainy.net/1482-yadernaya-vojna-3000-let-nazad.html

Related Posts

One thought on “Ядрена война преди … 3 хиляди години

  1. Ерих фон Деникен се спира на тази тема в своите книги! Прочее, той прави това още в „Спомени от бъдещето“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *