Държава с размерите на Англия е открита под водата

Британски археолог твърди, че преди около 100 хиляди години на сегашната територия на Персийския залив е процъфтявала цивилизация.

До този момент за такава страна нищо не се знаеше, но Джефри Роуз, който работи в Бирмингамския университет, е убеден в съществуването и. Неговата увереност се основава на археологически открития през последните години в Персийския залив. В рамките на кратък период от време, тук са открити над 60 антични обекти на възраст около 7,5 хиляди години. Археолозите са доказали, че те са от доста голям град с развита пътна инфраструктура. В този случай, абсолютно никакви следи  от постепенно развиваща се цивилизация не са установени, пише CNews.

Следите ще  се намерят на дъното Персийския залив, казва Роуз. A крайбрежните селища са били построени от бежанци, които са избягали от потопа, когато техният град е бил потопен от водите на Индийския океан. Там, където се намират тези селища, по онова време е имало впечатляващ оазис, където е можело човек да се предпази от жегата, смята ученият.

Според теорията на Розу, оазисът, който е бил с размери, сравними с областта на днешна Великобритания, е съществувал 75 хиляди години преди да бъде застигнат от съдбата на Атлантида. Въпреки това, древните хора са достигнали до тези места много по-рано. За доказателство на това твърдение служат направените в Източно-Африкански стил  каменни изделия, открити в разкопки в Оман и Йемен. Роуз счита, че тези данни показват, че хората се заселват по тези места най-малко преди 100 хиляди години.

Досега се смяташе, че именно в Близкия изток преди около 100 хиляди години са обитавали най- древните човешки племена. Смята се, че около този период е възникнал и смисленият човешкия говор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *