NASA може да съобщи за наличието на извънземен живот

Американската космическа агенция НАСА   вероятно ще  произведе  сензация, свързана със съществуването на извънземен живот. По-рано тази седмица на официалния сайт на Службата бе публикуван документ за предстояща пресконференция, на която ще се обсъдят „астробилогични открития“, което предизвика бурна реакция в световната блогосфера.

А прякото предаване на събитието, насрочено за четвъртък, 2 декември, ще се проведе по NASA TV и официалния сайт на агенцията – nasa.gov. Според документа по време на събитието, по-специално, ще бъдат обсъдени „астробилогични открития“, които ще се отразят върху търсенето на доказателства за извънземен живот.“

На пресконференцията ще присъстват геологът Памела Конрад (основен  автори на статии, публикувани през миналата година за геологията и живот на Марс), океанографът Фелиса Фулв- Саймън (автор на статии за фотосинтеза с арсен), биологът Стивън Бенер от Лабораторията за реактивно движение и екологът Джеймс Елсер, , който работи в Follow the Elements – астробилогична програма, финансирана от НАСА.

Въпреки това някои експерти се съмняват, че по време на пресконференцията ще се направи сензационно изявление. „Не изключвам, но е много малко вероятно“ – казва астрономът Фил Плайт по въпроса за това дали НАСА ще каже  за съществуването на извънземен живот. „Много по-вероятно е, че агенцията е открила мястото, където такова нещо е  могло да се случи“ – смята астрономът.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *