Откриха паралелни светове

Британски учени са получили първите физически доказателства за евентуалното съществуване на паралелни светове. Както съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на в. „Daily Mail“, изследователи от Университетския колеж в Лондон, са открили точки на допир на нашата Вселена с други вселени, които не се виждат с просто око.

По този начин съвременната наука, както изглежда, е получила първите нетеоретични потвърждения на т. нар. теория на струните, която до сега само умозрително доказва съществуването на паралелни светове.

Новото откритие е било направено по време на проучване  на разпределението в пространството  на реликтовото микровълново  излъчване, което се е запазило след Големия взрив, който, както се смята, е дал началото на  нашата Вселена. Излъчването не е еднородно. То съдържа специални зони, характеризиращи се с повишена  температура.

„Ние очевидно се сблъскваме с космически пробойни, образувани в резултат на съприкосновение на  нашия свят с паралелните  светове“ – казва проф. Стивън Фини – един от ръководителите на изследването. Той смята, че нашата Вселена – това е просто един малък мехур в гигантския  океан от паралелно съществуващи светове, имащи  други физически характеристики.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *