Апокалиптична смърт- първо птици, после риби, раци, а сега и щурци…

В Порт Алън, Луизиана – милиони   щурци , с които се хранят   домашни любимци и влечуги в зоологическата градина започнаха да умират от вирус.

Паралитичният вирус  наруши снабдяването в магазините за храни за домашни любимци в цяла Северна Америка, където животновъди, отглеждащи щурците, констатират всеки ден смъртта на милиони техни насекоми.

Някои животновъди са фалирали, а други  затвориха фермите си  за неопределено време, докато   не   се справят с вируса.

Фермите за щурци започват да се появяват през 1940-те години като източник на хранене на риба, но по-голямата част от продажбите сега са в магазини за храна на домашни животни и зоологически градини. В допълнение, щурци ядат дори някои хора.

За първи път вирусът се появява в европейските земеделски стопанства през 2002 година. В Канада и САЩ за първи път той се наблюдава през 2009 година.

Вирусът сега е поредната причина за масова гибел на животни.

На  Нова година в Арканзас паднаха от небето мъртви косове. В следващите дни два милиона риби загинаха  в Chesapeake Bay,   във Виетнам загинаха над 150 тона риба от вида червена Tilapia, 40 000 раци във Великобритания и други части на света.

Въпреки това  биолози твърдят, че случаите на масови смъртни случаи на животни възникнат постоянно  и обикновено не са свързани.

Федерални записи показват, че   в Северна Америка такива случаи се срещат   всеки ден.

Related Posts

One thought on “Апокалиптична смърт- първо птици, после риби, раци, а сега и щурци…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *