Десет чудовища плашещи света – II част

Продължение.

4. В джунглите на Амазонка дебнат най различни опасности, но за „терорист номер едно“ се смята огромната анаконда. Тази змия с дължина повече от 10 метра (такава с дължина 11 м 45 см живее  в зоологическата градина в Токио), според разказите на местните жители може лесно да  разбие дървена лодка, като пътниците нямат шанс да избягат. Въпреки това, според учените, тези гиганти са редки. Най-големите анаконди са максимум 5 метра, но търсачите на силни усещания продължават търсенето. Наистина, в джунглата все още се носят легенди за  чудовище с дължина над 30 метра!

Дори и Теодор Рузвелт, 26-тият президент на САЩ, вярва в съществуването им  и лично обещава 50 000 долара – една нечувано сума за онези времена! – за някой, който достави такава огромна анаконда, жива или мъртва  в зоопарка на Бронкс, който се ръководи от негов приятел. Наградата не е намерила своя герой  въпреки, че  известният  британски авантюрист Пърси Фосет през 1907 г. твърди, че е виждал такъв гигант, но му липсвали средства за да  го достави от джунглата в САЩ. Да завърши задачати си Фосет не успява- той изчезва в бразилската джунгла.

5. През май 2001 г., столицата на Индия
е атакувана от  непознати същества, които приличат на маймуни, но са много по-високи. Неизвестните гости дотолкова уплашили жителите, че една бременна жена пада по стълбите, а двама мъже в паниката си скочили от балкона.

Всичките трима, уви, загинали, което накарало полицията да разследва този странен случай. Хората, междувременно пускат всякакви слухове: някои казват, че тези същества са пакистански терористи, а други, че това са олицетворения на Хануман, маймуната-бог. В продължение на няколко седмици след инвазията на чужденците в  Делхи, улиците са охранявани от засилени патрули  полицията, но атаката спира така внезапно, както е започнала.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *