Десет чудовища плашещи света

Не е тайна, че фауната на нашата планета не е изучена до край – от време на време се появяват съобщения за откриване на нови видове. На Земята  има дори и същества, които е невъзможно да бъдат класифицирани. Причината е проста: никой все още не е в състояние да ги залови. В този списък са представение десет такива чудовища.

1. През август 2009 г. двама новозеландци с камери стигат до най-далечния ъгъл на монголската пустиня Гоби за да намерят доказателства за съществуването на чудовища, в които никой не вярва. Монголският „Червей на смъртта“ или, както е известен на местните хора – Allghoi Khorkhoi, външно прилича на храносмилателната система на кравата.

Според легендата, червеят е заровен  в пясъка  и когато до него се приближи потенциална плячка, той я атакува с  киселина и електрически заряд. Новозеландците планират да направят серия от микровзривове за да симулират движение на големи животни и тогава да видят дали ще излезе този страшен червей или не. Изследователите не са сигурни, че   ще бъдат в състояние да уловят гадината жива, а  очевидно и не искат. Според тяхното признание ще бъде достатъчно и видео. Усилията им продължават и до днес….

2. Светът все още не губи надежда за намиране на Голямата стъпка или Йети. За тези гиганти, покрити с козина се говорят само легенди: те живеят в гори и планини и могат да покриват големи разстояния с един замах, крадат деца през нощта и отмъкват риба от мрежите, поставени от хора. През 1967 г.  двама калифорнийците успяват да заснемат кратък „документален“ филм , който запечатва едно от тези чудовища. В Америка  започва истинска треска, хората се тълпят в кината. Оттогава продължава ловът на йети, но засега неуспешно.

3. Без съмнение най-известното мистериозно същество на Земята е  чудовището от Лох Нес. Първото споменаване за него датира от седми век. Неведнъж учените са се потапяли  в дълбините на езерото и са го изследвали със сонар, но гигантът така и не е намерен. Изглежда  и легендата за Неси накрая ще се окаже поредната ужасяваща истерия.

Следва

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *