Интелигентният Neapolis Smart EcoCity

В Кипър в митичните градини  на Афродита започна изграждането на интелигентен град. Проектът е наречен Neapolis Smart EcoCity. Градският  комплекс ще заема 110 хектара. Строителството е поверено на  Leptos Group. Това е един от най-големите проекти в Европа, а в Средиземноморския регион е първият.

Идеята на проекта – ултра-модерен многофункционален интелигентен комплекс, който съчетава опазването на околната среда с най-новите технологични постижения. Всъщност, този модел е форматът на бъдещето на градския живот.

Комплексът е изграден въз основа на централизирана инфраструктура с използването на чисти технологии за развитие, интелигентни инженерни мрежи, опазване на водните ресурси и рециклиране, най-новите цифрови технологии, система за живот, на базата на възобновяеми енергийни източници (геотермална и слънчева енергия), местна търсачка, на разположение във всяка стая. Комплексът ще включва здравен парк с клиники и пансиони, Aphrodite Cultural Partk, научни, културни, търговски и бизнес центрове.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *