Писателка предсказва смъртта си на „Домодедово“

По време на експлозията в „Домодедово“ загинаха 35 души, сред които и 29-годишният драматург, поет и журналист Анна Яблонская. Тя пристига в Москва от Одеса за да получи наградата на списание „Арт-кино“ за пиесата си „Езичници“. Както разказват роднините на Яблонска, чието сегашно име е Машутина , Анна се е бояла и не е искала да лети. А малко преди това е направила пророческа записка в своя блог.

„Мисля, че ми е останало много малко време“ – пише само едно изречение в дневника си Яблонская на 21 декември, почти месец преди трагедията. Близките и смятат, че тя е предчувствала смъртта си.

Въпреки това, Яблонская отлита за Москва, оставяйки у дома съпруга и тригодишната си дъщеря. Злополучният рейс я доставя на летище „Домодедово“ 20 минути преди експлозията. И Анна е единственият пътник от Одеса, който загива.

Два часа след пристигането си в руската столица, Анна е трябвало да излезе на сцената и да получи награда. Организаторите на церемонията до последно се надявали, че лауреатът от Одеса е на път и ще се появи. Мислили си, че във връзка с атентата тя просто не може да напусне летище „Домодедово“. …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *