Подготвят ни за среща с извънземните

Световната общност трябва да се подготви  за скорошна среща с извънземни, които не е задължително да са приятелски настроени. Това се посочва в специално проучване на британската Кралска академия на науките, посветено на съществуването на извънземен живот.

Учените се позовават в доклада на формулата на Дрейк, която може да се използва за определяне на броя на цивилизациите в галактиката и вероятността от контакт с тях. Според учените, дори по най-консервативните оценки, във всеки един момент има от 10 до 100  извънземни цивилизации, но в действителност са много повече.

Освен това, учените смятат, че ООН трябва да създаде специална агенция, която ще се занимава с контакта с извънземни, както и да се разработи  план за борба с тях, ако те са враждебни.

Според изследователите, еволюцията в другите  светове  е протичала както и при  хората на нашата планета. Ето защо, животът на други планети има важни прилики с живота на Земята. Не е изключено, че чужденците  като хората ще бъдат склонни към насилие и експлоатация, отбелязват учените .

Всички религии на света  след среща с пришълците ще рухнат, предупредиха от своя страна,  участвали в проучването  богослови. Според тях, религиозните вярвания на хората са остарели, а новите знания просто ще унищожат   догмите, включително и тази, според която човек е творение на Бог.

По-рано  астрономите от САЩ казаха, че  доказателства за съществуването на извънземен разум може да бъдат получени в срок от 25 години. Въпреки това те отбелязват, че за установяването на контакт може да попречи   превъзходството на извънземната цивилизация, която може да бъде толкова технологично по-напреднала от земляните, колко днешните хора, в сравнение с неандерталците.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *