Аномалия: 26 души са загиналите от студ в Мексико

Най-малко 26 души са загиналите сред  непривикналите към  студа Мексиканци. Такова нещо в страната не се е случвало за цялата история от заселването на испанците.

Невероятни, немислими и много опасни за региона студове сковаха Мексико, така внезапно, че властите не успяха да предприемат абсолютно никакви действия, за да спася живота на своите граждани.
Стълбът на термометърът падна до почти -30 ° C – температурен рекорд, но това  ще стане нещо обичайно за региона и ще промени начина на живот на милиони хора.

Представете си: на улицата жесток студ , а в  повечето домове  в най-добрия случай имат по някой и друг маломощен отоплителен уред на електричество.
Но много от хората бяха лишени и от това: в северната част на Мексико 17 електростанции бяха изключени – тяхното оборудване  просто не е предназначено за такива натоварвания. Без електричество не работят и помпените станции – в домовете спря и водата.

„Това е най-ужасния  студ, който съм изпитвала – оплаква се 27-годишната домакиня Кармен Росалес от Сиудад Хуарес. – Аз живея в дървена къща, в която има само две стаи. Аз не разполагам с газов отоплител , само с електрически . Въпреки това и  електроенергията  спря. Единственото, което мога да направя за моите две деца е да ги покрия с одеало. „

В  това положение са милиони хора, които буквално оцеляват в домовете си с тънки стени и без парно. Само в Сиудад Хуарес  живеят 1,5 милиона души.

Тъй като в училищата също така няма отопление, директорите  отмениха занятията. Не работят магазини, а запасите с хранителни продукти се изчерпват. Спасителите и спасителните служби карат в градовете и селата газови бутилки за нагреватели, а също така и вода за населените места, където не работят помпите . Хората са подредени в дълги опашки, за да получат  помощ.

„В миналото също е имало ниски  температури, но никога  студът не е  продължавал толкова дълго време,“ – заяви ръководителят на службата  за защита на град Сиудад Хуарес (на границата със САЩ), Ефрен Метаморос.

Метеоролозите предупреждават, че в близките дни ще стане студено и в южните райони на страната. Освен това, на източното крайбрежие на Мексиканския залив се очаква буря.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *