Феноменът Чейс Бритън – детето без мозък – видео

Съвременната наука, която отиде достатъчно далеч в своите постижения,   направи  невероятни открития, създаде лек за болести, които през миналия век се считаха за неизлечими.  И сега тази наука е изправена пред такава загадка, която  нито един от най-добрите умове в областта на медицината не може да разкрие- това е  мистерията на Чейс Бритън- детето без малък мозък.

Чейс вече е на три годинии  и е роден без малък мозък, една от най-важните части на мозъка. Най-интересното е, че по време на бременността на майката Хедър Бритън, са правени няколко ултразвукови диагностики- те показвали, че всички жизненоважни органи  на детето са добре развити и са си на мястото, включително и  малкия мозък.

След раждането  родителите на момчето не се го водили на никакви изследвания, но след известно време забелязали, че бебето изостава в развитието и потърсили медицинска помощ. След това те открили тази патология.

Истинска  мистерия е как едно дете без малък мозък успява, макар и  отстъпвайки на своите връстници, да придобива всички умения, които са присъщи за неговата възраст ? Малкият мозък контролира такива важни функции като координацията на движенията, мускулния тонус и равновесието.

Неговото отсъствие би трябвали да превърне Чейз в пълен инвалид, но дори и с трудности, той се опитва да бъде едно нормално дете.

„Лекарите, изследвали Чейс и видели томограмите на мозъка  ни казаха, че това е абсолютно невероятно – с такива данни от ядрено-магнитния  резонанс той е трябвало да бъде нещо като зеленчук, същество напълно лишено от разум“ – казва майката  Хедър Бритън (Heather Britton).

Related Posts

One thought on “Феноменът Чейс Бритън – детето без мозък – видео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *