Слабата руска армия е зависима от използването на тактически ядрени оръжия

Секретни документи на НАТО   показват, че ситуацията в руската армия е просто ужасна.

„Руснаците  не са в състояние да воюват през нощта“ – пише германският  вестник „Ди Велт“, който се позовава на секретни документи на НАТО, публикувани на сайта Wikileaks.

Документите  правят анализ на последните военни учения в Русия.
НАТО е следяло маневрите с помощта на разузнаването си и шпионски сателити. Експерти на Алианса са стигнали до извода, че руската армия воюва предимно със себе си.

Експертите заключават, че Русия има ограничен капацитет за съвместни операции на сухопътни войски и военновъздушни сили, както и  зависимост от остарели оръжия.

Руснаците са твърде зависими от атмосферните условия, те нямат стратегически превозни средства. Руските войски не са в състояние да координират съвместни атаки. В допълнение, армията страда от липса на чувство за колегиалност и застаряване  офицерския корпус, на когото липсва гъвкавост. Налице е, според НАТО,  и лошо обучение на военния персонал.

НАТО  заключава, че руската армия не е в състояние да отговори едновременно на два малки военни конфликти в различни места и е неспособна на мащабни военни операции.

Въпреки това „лошото състояние на руските въоръжени сили не е дало повод за успокоение в щаба на НАТО“, продължава вестникът. Напротив-  западните стратези са загрижени за състоянието на руската армия, тъй като слабостта и я прави зависима „от използването на тактически ядрени оръжия, дори и в местни и регионални конфликти.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *