Ядрена война преди няколко хилядолетия в Индия?

Археологическа експедиция  в началото на миналия век при  разкопки край Индийското селище Мохенджо Даро, открива  останките на древен град, който принадлежи към   цивилизация, която е била от най-модерните в света и е съществувала   две  – три хилядолетия.

Въпреки това, основната мистерия на мегаполиса, която  възниква пред  изследователи, не е била свързана с  разцвета му, а с неговата гибел.

Изследователите са се опитали да обяснят защо „е загинал“ града, издигайки различни предположения.
Но всички тези хипотези се разпаднали като  къща от карти: в руините на сградите не се виждал никакъв признак на наводнения, нямало и многочислени трупове на хора  и животни , както и части от оръжия и признаци на опустошение. Нито един от откритите скелети не е имал  типични рани от хладно оръжие.

Очевиден е  бил само един факт -катастрофата е станал изведнъж и е продължила кратко.

Накрая англичанинът Джейс Дейвънпорт и италианецът Енрико Винченти представят зашеметяваща хипотеза – те категорично заявяват, че древният град … е  имал съдбата на Хирошима и Нагазаки! С други думи, древният  град е унищожен от ядрен взрив!

Това потвърждават, по-специално, разпръснати сред развалините нпарчета глина и зелено стъкло (цели слоеве!). По всяка вероятност, пясъкът и глината под влияние на високата температура  първо са се стопили, а след това незабавно са се втвърдили. Същите слоеве на зелено стъкло има в пустинята на Невада (САЩ) всеки път след ядрена експлозия.

От момента на разкопките  в Мохенджо Даро минава цял век. Съвременните анализи показва, че стопяването на фрагментите от древния град е станало при огромна температура – не по-малко от 1500 градуса по Целзий. Изследователите също така идентифицират ясно определена област от епицентъра, където всички къщи са сринати до основи.
От центъра към периферията на взрива разрушенията  постепенно намаляват. И още подробности:  в областта на Мохенджо Даро са  намерени десетки скелети, чиято радиоактивност надвишава нормалната… 50 пъти!

Между другото, в древния индийски епос „Махабхарата“, са записани много легенди за странната сила и мощност на неизвестно  оръжие, което  потвърждава още повече тази хипотеза. Например, в една глава се описва   снаряд , който „блестеше като огън, но няма дим.“ След падането му на земята „дълбока тъмнина забулва цялото небе“.
„Започват да бушуват страшни урагани и торнадо, носещи бедствия и разруха. Хиляди домашни и диви животни и десетки хиляди хора изгарят от  ужасната експлозия, земеделци, граждани и войници се втурнаха във водите на реката, за да отмият отровния прах … „

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *