Експерт от НАСА откри следи от извънземен живот

Астробиологът Ричард Хувър, който работи центъра за полети на  НАСА   в Алабама, след десет години изучаване на древни  метеорити съобщи, че най-вероятно е открил  фосилизирани останки от извънземни бактерии, подобни на микроскопични водорасли.

Своите изводи ученият е направил, след като открил на повърхността на метеорити микроскопични фосилизирани нишки, подобни на тези на наземните цианобактерии, твърди Guardian..

При това Хувър, в доклада си  направен в The Journal of Cosmology, съобщава, че фосилите са подобни на гигантските   бактерии Titanospirillum.

Ученият в търсене на доказателства за извънземен живот е прекарал  повече от десет години в експедиции до Антарктида,  Сибир и Аляска, изучавайки метеорити.

Вкаменелостите,  подобни на бактерии, астробиологът намира на повърхността на трите метеорити, които понастоящем се считат за най-старите на Земята.

Ричард Хувър в статията си твърди, след като е проучил вкаменелостите, че останките не са попаднали на повърхността на метеоритите, след като те са паднали на повърхността на Земята.

„Стигнах до извода, че животът е много по-широко представен, а не в само в ограничена зона на планетата Земя … Сега   само се докоснахме до тази област на изследванията … Много скоро множество учени ще казват, че  това е невъзможно“ – цитират  Хувър от FoxNews.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.