Кашалотите си имали собствени имена?

Преди време ви съобщихме, че делфините си имат собствен език, на който водят сериозни разговори. Сега се появи съобщение, че и кашалотите има с какво да се похвалят при общуването си.

Учени  смятат, че с помощта на специална последователност от звуци  морските гиганти  изглежда се представят пред другите животни със собствени имена.

„Здравейте, аз съм кашалотът Джон!“ – „А аз – Том.“ Горе-долу така се превежда на човешки език, поздравът на най-големите животни на Земята.
Предположението, че кашалотите  по всяка вероятност се наричат ??с различни имена, са направили учени,  изследвали поведението на три морски бозайници. Работата на тази международната група е  публикувана в списание Animal Behavior.

Изследователите са разработили техника, която позволява да се различават  звуците на отделни животни.

Те отбелязали, че кашалотите, преди всеки  по-дълъг „разговор“ със своите събратя, издават преди това пет особени звуци. След анализ се оказало, че интервалите между тези звуци са различни в зависимост от това кой от кашалотите  ги произнася.

Учените смятат, че с такава специфична поредица от звуци морските гиганти като изглежда, казват името си на другите  животни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *