Милиони мъртви риби в Редондо Бийч

Загадъчен случай на масова смъртта на риба е наблюдаван с  крайбрежните води на Южна Калифорния. Водите на малкото пристанище Редондо Бийч  на юго-запад от град Лос Анджелис се запълниха с трупове на умрели сардини, чийто брой се изчислява на един милион.

„Всичко сочи към факта, че са  загинали от естествена смърт“ – казва Андрю Хюан от Държавния департамент на САЩ за риболов и отдих. Той смята, че инцидентът е определен  рядък, но не е безпрецеденен, предаде ИТАР-ТАСС.

Вече са изследваните проби на морска вода в Редондо Бийч.
Не  е установено наличието на химически и токсични вещества в животозастрашаващи концентрации за рибата. Прави се и допълнителна проверка.

Биолозите са стигнали до извода, че причината за смъртта е  липсата на кислород във водите на пристанището, вероятно възникнала  в следствие на присъствието на твърде  много сардини в малък район. В действителност, рибата просто се е задушила.

Предствои учените да установят причината за концентрацията на милиони риби в малкото пристанище.

Не е изключено, че буря е отмила птичи изпражнения от вълнолома , което  е довело до химическа реакция, която е консумирала целия наличен кислород.

Related Posts

2 thoughts on “Милиони мъртви риби в Редондо Бийч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *