Прогнози: Мощно земетресение удря САЩ до дни

Специалисти от Института по физика на Земята на Русия са изготвили за министър-председателя Владимир Путин доклад, който предупреждава за опасността от катастрофални по своето въздействие и последствия земетресения в Америка през следващите 2 седмици, като основният удар ще е на територията на Централна и Южна Америка;

Огромна заплаха е разломът, който се намира в планините на три щата: Илинойс, Арканзас и Мисури. Преди около 200 години земетресение в Америка с магнитуд 10,5 изтрива от земята Ню Мадрид, а вторични трусове са регистрирани на разстояние от 4 000 километра от епицентъра.

Руски учени твърдят също, че силни земетресения са възможни в Азия, чиято мощност може да надвишава 4 пъти днешното земетресение в Япония (текстът е написан на 9-ти март, когато земетресението бе от 7,2).
Руските специалисти, които заедно с британските са най-добрите в света, в края на февруари тази година се добиха със спътник , който да им помогне да следят условията за образуване на природни бедствия в целия свят. Според тях напрегнатата ситуация се забелязва в САЩ на Западния бряг.

Докладът на руските учени потвърждава думите на новозеландския математик и метеоролог Кен Ринг, който предупреждава за възможно земетресение на южния остров на Нова Зеландия на 20 март. Ринг, между другото, успя да прогнозира земетресението през февруари в Крайстчърч с магнитуд от 7,1, което уби 159 души.

Буквалният превод на бележките на Кен Ринг и  за неговия метод:

„Планетите силно оказват силно влияние върху Земята, но не директно, а въздействайки на Слънцето. Някои планети са много големи. Ако Слънцето може да се сравни с баскетболна топка, газовите гиганти Юпитер и Сатурн – с грейпфрут, а земята – с малко семенце.

Подобно на Луната върху Земята и тези гиганти предизвикват „приливи и отливи“ на Слънцето. В момента Юпитер и Сатурн са разположени на противоположни страни на Слънцето, а нашата планета попада по средата на тази условна линия.

В това положение планетите се оказаха през септември 2010 г. и ще са до май 2011 година. Именно през септември, Земята   беше абсолютно в центъра на тази „линия.“ През март 2011 г. Земята, въртяща се около Слънцето, отново се завръща в центъра на тази „линия“.

Ето защо в този период е имало няколко земетресения от около 7 по Рихтер.

На 22 февруари земетресение имаше не само в Крайстчърч, но също така и в Пакистан. Луната на 20 -ти март ще се приближи до Земята и може да действа като един вид спусък. „

През последните 6 месеца в района на Нов Мадрид са усетени над 800 вторични труса, Средния Запад на САЩ за втори месец е затрупан с 60-см преспи. В опасната зона е и в Боливия, където бушуващият вятър в понеделник вечерта уби 52 души.

Най-тежките щети се очакват в Калифорния, където, между другото, наскоро внезапно се появиха милиони мъртви риби, което е интересно- преди наводнения в Нова Зеландия, на брега на острова излязоха десетки китове.

Още по-тревожна е ситуацията след публикации за четири гигантски слънчеви избухвания, последното от които достига Земята на 9-10 март.
Интересно е, че правителството на САЩ обяви организирането на учения, в които участват американски, канадски военни, ЦРУ, Червения кръст – като ученията започват на 21 март във Форт Ливенуорф (Канзас). Ако нещо се случи, те със сигурност ще бъдат готови.

Не искам да звуча песимистично, но на сайта www.whatdoesitmean.com/index1457.htm има предупреждение за много голям бум в САЩ и прилежащите земи.

Според изчисленията това ще се случи на 20 март.
Обясненията са такива


1.Юпитер и Сатурн са от двете страни на Слънцето, а на тази плоскост се намира Земята и като че ли я разрязват със своите магнитни полета.

Това е като дърпане с въже на Земята към центъра.
2. Луната в този момент- на 19-20 март ще е на най-близко разстояние до Земята. Това наистина може да действа като превключвател или спусък.

Текстът е интересен защото е публикуван в САЩ на 9-ти март 2011 г. и прогнозира силно земетресение в Япония.

Related Posts

2 thoughts on “Прогнози: Мощно земетресение удря САЩ до дни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *