Проклятието на мумията застигна мародерите в Каирския музей

Не сте ли чували за нападения на грабители в Музея на Кайро,станали  по време на въстанието срещу режима на Хосни Мубарак? Ясно е, че на фона на революционните събития   тази новина просто не се прие сериозно.
Всъщност,   какво се е случило по време на опита за грабеж, не може да не доведе до скептично  отношение.

В своята статия«Did ‘mummy’s curse’ kill Egyptian looters?» американският  журналист Теренс Айм (Terrence Aym)  твърди, че проклятие е настигнало грабителите на мумията. Нахлулите в помещенията на музея мародери започнали да чупят наред, а след това кой знае защо паднали на пода, обхванати от странни припадъци. Дали този инцидент има паранормална природа?

Според 52-годишният пазач на Ал Хамад Генадри нападателите откъснали главите на две мумии и започнали да ги ритат, като че ли са футболни топки.

Когато охраната стигнала до тях, вече било твърде късно: „Когато открихме злосторницте, те бяха изкарали пяна на устата и мърмореха  нещо неразбираемо, сякаш говореха на откъснатите глави на мумиите … Те се търкаляха на пода като обезумели. Това беше наистина много необичайно зрелище.“

И така, какво е станало  с мародерите? Според различни източници, телата им изпратени за експертиза в болницата в Университета на Аин Шамс. Според експерти, причината за смъртта е вдишаният от тях прах, което е причинила инфекция на мозъка.

Терънс Aйм отбелязва, че това е типично за много древни гробници, които са херметически затворени в продължение на стотици години. Много от египетските погребални има специално „предупреждение към   бъдещи похитители“.

Related Posts

One thought on “Проклятието на мумията застигна мародерите в Каирския музей

  1. Прах с бактерии?? Смях в залата. Мумиите и това, което е заровено под сфинкса се пязят от Джиновете от митологията. Те са реални, макар да не ги виждаме. Чифутите, взели да ровят и под сфинкса, да се докопат до залата на тайните и космическия кораб на Тот атланта. Каква ли ще е тяхната съдба?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *