Земетресението в Япония и арабските революции имат един източник

Сегашното земетресение  в Япония е най-силното в страната от 1933 г., а по разбираеми причини, хората задават въпроса – защо това се  случи и кое е необикновеното. Както обикновено, така наречените „учени“ и „академици“ правят интелигентни физиономии и твърдят, че ще кажат неща, които никой друг няма да ни каже. Дрън-дрън за пореден път.

Спомнете си какво се случи в Япония на 11-ти март 2011 г., подредил съм линковете хронологично:

8.8 по Рихтер в Япония , Нов трус от 7.1 в Япония, цунами разрушава домове, Гибелта на Япония (фоторепортаж), Японското крайбрежие отново атакувано от огромни медузи, Земетресението в Япония: страшни кадри – видео, 300 тела на загинали край Сендай, В две японски АЕЦ има опасност от изтичане на радиация, Aвтентично: Една българка за земетресението в Япония, Шокиращо видео от Япония, Японската АЕЦ във Фукушима пред сериозна опасност от взривяване, Земетресението в Япония измести оста на Земята с 10 до 15 см,Взрив в японска АЕЦ, няколко човека са пострадали. Радиация

Очевидно е , че катастрофата, която удари Япония  е повече от мащабна. Въпреки това, за разлика от много други земетресения в Япония и на други места, земетресението в повече от необичайно.
Така например, независимо от факта, че японците са инвестирали в сеизмологията (в сензорната система, лаборатории и изследователски институти) много пари и  винаги получават правилните прогнози, защо сега нямаше прогноза, че такова земетресение ще има на  11 март. Защо? Тъй като механизмът на това земетресение е доста необичаен в природата.

Важното в случая е, че земетресението  в Япония се състоя на фона на рязкото увеличение на слънчевата активност. Така на  11-ти март на Слънцето са избухнали повече от 10 изригвания, което се вижда от графиката на Руската академия на науките (РАН) :

Още по-голяма слънчева активност се наблюдаваше и  преди това.
И Слънцето не е единственият обект в близкия Космос, който се държи необичайно  тези дни.
Както съобщихме преди няколко дни, на 19-ти март 2011 година Луната ще се  доближи до  нашата планета на разстояние от 356 500 км. Единственият ни естествен спътник, ще се доближи до Земята възможно най-близо.

Друг важен момент – рязкото покачване на сеизмичната активност през последните години в планетарен мащаб.
Преди една година (20 март, 2010 година) светът бе шокиран от  изригването на Ейфятлайокутл,  след което много вулкани, които се считаха  за изчерпани, се събудиха по света.

И накрая, още едно нещо –  мощният  политически процес, който тече  в момента в Северна Африка, където местните диктаторски режими се рушат като „къщи от картон“.

Възниква въпросът: Дали тези политически събития са свързани с  астрономическите  и астрономическите събития свързани ли са  с  геоложката активност?
Отговорът е един и е забелязан отдавна: поведението на масите  хора са много тясно свързани с процесите на Слънцето, както и с процесите на Земята.

А с нашето Слънце в последно време се случват не особено разбираеми неща. Преди няколко години, когато на Слънцето избухнаха изригвания от клас С, медиите от сутрин до вечер ми представяха  събитието като нещо величествено. Днес това е норма за звезда и нововъзникващи изригвания астрофизиката вече квалифицира като „Клас X“.
От тях изгарят дори и електроуредите. Реагира на тях и земното ядро.

Смята се, че ядрото на планетата е огромна топка желязо, въртяща се в черупка на разтопени вулканични скали, нагрята до няколко хиляди градуса.
Смяна на магнитното поле на Слънцето се отразява на движението на огромното планетарно желязното ядро, като го кара да вибрира. Вибрацията след това се  предава на магмата и след това по кората до   тектоничните плочи.
Силните изригвания на Слънцето и на вибрациите, генерирани от тях са  достатъчни, за да разбъркат магмата по цялата планета и да се събудят  вулканите на Исландия и Камчатка, а след това да се появи и  земетресението край бреговете на Япония. Този клип, макар че е на английски език ясно свързва земетресението от  11 март и слънчевите  изригвания.

Сега   има смисъл да се обърнем към историята и да се опитаме да намерим аналогия, когато голямо земетресение се е случвало на фона на политическите събития. Така беше през декември 1988 г., когато в Leninakan в Армения имаше силно земетресение, причинявайки смъртта на 25 000.
Също такова нещо имаше при започналите по цял свят    революции  и падането на режими, на фона на огромната активност на Слънцето на огнища . Арменският земетресение  също никой не предсказа. А след  няколко години  се се  разпадна ъветската империя.
Хората изведнъж забелязаха, че много са търпели и системата се срина.

Как  е възможно това? Човешкият мозък е един вид   операционната система и биологичен процесор, посредством които душата, явяваща се подобие на оператор, общува с външния свят.
Цялата тази биоментална система е силно податлива на събитията, което се случвата на нашето. На Слънцето има изригвания или магнитна буря – и в съзнанието на милиони нещо се променя, те започват да виждат по различен начин света, започват да осъзнават, че в света  има нужда   нещо да се промени.
Така се появяват скоковете в социалния прогрес  и тези промени нищо не може да ги спре. Никаква полицейска или военна сила.

Спомнете си, например, събитията от декември 1989 г. в Румъния.
Има, страхувайки се масови протести на гражданин Чаушеску се изправи пред 150 хиляди човека и дръпна  вдъхновена пропагандна реч, след което всички трябваше да го аплодират. Но вместо обичайните аплодисменти, тълпата избухна във викове : „Долу!“. Хората изведнъж спряха да се страхуват. И  режимът рухна.
Два дни по-късно  всемогъщ „лъв от Карпатите“ бе застрелян като куче заедно с жена му. По същия начин престанаха да страхуват   хората в Полша, Чешката република, България и дори в СССР.

Как промените в Слънцето са свързани с промяна в съзнанието на хората, биолозите все още им предстои да разберат, но глобалният  феномен е очевиден: това, което се случва на Слънцето   еднакво засяга и  хората  в   княжество в Хималаите, и хората в Африка, както и  хората в България.
Слънчевата активност   стимулира социалната активност на хората. Събитията в арабския свят, както и всички останали, не оставят никакво съмнение в ерата на промените; ще бъдат ликвидирани диктаторските режими на планетата, и България изглежда също е в очакване на такава промяна.

Related Posts

2 thoughts on “Земетресението в Япония и арабските революции имат един източник

  1. BRAVO mnogo hubav materql.Vuzmojno e da ima vruzka mejdu tezi sabitiq slunce suznanie.Nie bulgarite bqhme si sami gospodari NO togava pochitahme TANGRA a toi koi e ami sluncheviq bog.Moje i tova da e svurzano.Vse pak nie pochti ne poznavame vselenata no neshtoto koeto ni dava jivot e slunceto.Horata ot nezapomneni vremena sa poglejdali nagore i kakvo da vidqt LUCH NADEJDA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *