Джон Кенеди заплатил с живота си заради интереса към извънземните

Неизвестно досега писмо, написано от президента Джон Кенеди до директора на ЦРУ   10 дни преди смъртта му, възбуди отново интереса към една от многото версии за убийството на президента, според която причината за смъртта му е интереса   към извънземните .

В писмо, показано  от учителя Уилям Лестър, който написа книга за Кенеди, президентът е поискал от директора на ЦРУ да му покаже свръхсекретни документи за НЛО.

Разбира се, времевият фактор може да е съвпадение, но той отново даде храна на конспиролозите да  твърдят, че   35-тият президент е убит  за да му се попречи да разкрие информация за извънземните.

Според Лестър, Кенеди е искал да съобщи тази информация не на американския народ, а на  Съветския съюз. Защото се опасявал, че честата поява на НЛО в различни места по света, може Съветите да вземат за агресия от страна на САЩ, мислейки си, че тези апарати са американски и така да избухне непредизвикана ядрена война.

Ако Джон Кенеди би дал тази информацията с Москва, той можел да каже на съветските лидери, че НЛО – това не е американска технология и, че Вашингтон не предизвиква Съветския съюз.

Двата документа, показани от Уилям Лестър, косвено подкрепят тази теория.
Във второ писмо, написано до  ръководителя на НАСА, президентът Кенеди пише за желанието за сътрудничество със СССР в изследването на космоса.

Новите  документи, според конспиролозите, също напомнят на спорния документи, по който има следи от огън и за който се твърди, че е изпратен от някой от ЦРУ до уфолога  Тимоти Купър през 1999 г., но чиято автентичност никога не е била потвърдена.

Приложената бележка каза, че подателят е работил в ЦРУ в периода  1960-74,   и че е спасил документите от огъня, когато в агенцията са изгорени някои от документите. В документа се говори за Улан. Под  този прякор Джон Кенеди е бил регистриран в  тайните служби.

„Трябва да знаете, че Улан интересува  от нашата дейност – пише директорът на ЦРУ – това, което ние не можем да позволим. Моля, информирайте ме за вашата гледна точка най-късно до октомври. Вашето мнение по този въпрос ще играе  важна роля за продължаване дейността на групата. „

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *