Най-опасният вулкан в света- Нирагонго (фотоси)

След експлозията миналата година на исландския вулкан Ейяфятлайокутл и много „свежата“ катастрофа в Япония на 11 март, силно земетресение и опустошителни цунами навсякъде дифузната радиация,  жителите на Земята закономерно са разтревожени.

Много от тях  чакат: Това земетресение може да събуди вулканите. И тогава се започва! Учените смятат, че огнедишащото чудовище, разположено в западната част на африканския континент, Република Конго, може да осигури на света нов  Помпей. Кога  това ще се случи е въпрос на време. Трябва да се отбележи, че най-голямото езеро в света от лавата на вулкана, което е с обем около 8 милиона кубически метра, все още не е изучено добре от експерти.
Причината е гражданската война, която не стихва в региона.

Не  далеч от вулкана се намира град, наречен Гома, в който живеят един милион души. Учените смятат, че спасителите са длъжни по всяко време да   подготвят за евакуация на този град и съседните села.

Лавата на Нирагонго, която никога не спира да кипи, може да унищожи Гома, като Помпей. През последните години  вулканът е изригвал няколко пъти. Сега лавата може да излезе на повърхността директно на мястото, където е града, смятат експерти.

[nggallery id=31]

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *