Шведи колекционират участия в природни катастрофи

Двойка младоженци от Швеция   решили да   разтегнат във времето    медения си месец и в продължение на  четири месеца и да посетят различни краища на света. За  това незабравимо пътешествие по света Ерика  и Стефан Сванстрьом успяват да попаднат в обхвата на шест различни природни катастрофи.

Всичко започва през декември 2010 г., когато влюбената двойка заминава за Германия. В Мюнхен те са блокирани, след като необичайно силни  валежи от сняг блокират цяла Европа. А на 6 декември  в Мюнхен, където си почивали младоженците, е била отбелязана най-тежката снежна буря от тези, които въобще е имало досега  в Европа.

Скоро двойката решава да вземе  курс към Австралия, където нито сняг, нито буря   ги заплашват. Но там ги чакат други бедствия. Когато си почиват в Кейрнс, точно там бушуват най-силните пориви на вятъра. Когато двойката се разхожда в Бризбейн, младоженците имали „късмета“,   да присъстват на наводненията на века, а  в предградията на Пърт – на мащабни горски пожари.

След това, пристигайки в Нова Зеландия в Крайстчърч, Ерик и Стивън оцеляват след земетресението от 6.3 , което доведе до смъртта на над сто души.

Но това разбира се не  е нищо в сравнение със земетресението от  9 бала  в Япония, което стана на 11 март – влюбените от  Швеция по това време са били в Страната на изгряващото слънце.

Както беше съобщено от френския сайт zigonet.com, остава само да се надяваме, че   двойката ще  реши да се ангажира с пътуване и да следим посоката им …После ще трябва  да чакаме поредния катаклизъм на мястото, където са отседнали….

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.