Шведи колекционират участия в природни катастрофи

Двойка младоженци от Швеция   решили да   разтегнат във времето    медения си месец и в продължение на  четири месеца и да посетят различни краища на света. За  това незабравимо пътешествие по света Ерика  и Стефан Сванстрьом успяват да попаднат в обхвата на шест различни природни катастрофи.

Всичко започва през декември 2010 г., когато влюбената двойка заминава за Германия. В Мюнхен те са блокирани, след като необичайно силни  валежи от сняг блокират цяла Европа. А на 6 декември  в Мюнхен, където си почивали младоженците, е била отбелязана най-тежката снежна буря от тези, които въобще е имало досега  в Европа.

Скоро двойката решава да вземе  курс към Австралия, където нито сняг, нито буря   ги заплашват. Но там ги чакат други бедствия. Когато си почиват в Кейрнс, точно там бушуват най-силните пориви на вятъра. Когато двойката се разхожда в Бризбейн, младоженците имали „късмета“,   да присъстват на наводненията на века, а  в предградията на Пърт – на мащабни горски пожари.

След това, пристигайки в Нова Зеландия в Крайстчърч, Ерик и Стивън оцеляват след земетресението от 6.3 , което доведе до смъртта на над сто души.

Но това разбира се не  е нищо в сравнение със земетресението от  9 бала  в Япония, което стана на 11 март – влюбените от  Швеция по това време са били в Страната на изгряващото слънце.

Както беше съобщено от френския сайт zigonet.com, остава само да се надяваме, че   двойката ще  реши да се ангажира с пътуване и да следим посоката им …После ще трябва  да чакаме поредния катаклизъм на мястото, където са отседнали….

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *