Странни пръстеновидни облаци се появиха над Европа и Австралия

Видео от екраните на метеорологичните радари, на които се появи  огромен  – с размерите на Белгия – пръстеновиден облак, бе публикувано  в Интернет напоследък. И причини лека паника сред впечатлителните читатели.
Те си припомниха филма „Денят на независимостта“, в който от подобен  облак започва  нахлуването на Земята на  зли и вонящи  извънземни.

Коментарът за кошмарния облак над Европа – по-специално над Белгия – е само един: експертите не може да обяснят това странно явление.
И веднага станаха популярни два варианта – или това е НЛО или изпитване на някакво оръжие.

Скоро точно същия   пръстеновиден облак се появи и над Австралия. А другият повися над над Европа и изчезна. Изглежда сякаш много бързо   се премести с голяма скорост.

Пръстеновидните облаците  се появиха в края на март. Но чак  на 5 април експертите излязоха с обяснение.

Това бе известният уфолог Марк Dantonio от международната организация за изучаване на неидентифицирани летящи обекти ((Mutual UFO Network – MUFON).

Както казва Марк, огромните пръстеновидни структури, са видими само на радара.  С други думи, ако някой в този момент гледа към небето, той нищо не би могъл да види.

Образът на пръстена се появява на екрана за кратко време, тъй като  радарът се включва само за 7 секунди на всеки час. От това възниква илюзията, че облакът лети с огромна скорост.

Дантони призова ловците на НЛО да не се вълнуват, а паникьорите – да не се страхуват.
И каза, че понякога метеорологичен радар засича изключително странни изображения, чиито външен вид се дължи на необичайното  състояние на атмосферата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *