Земята подготвя нови изпитания за човека

Катастрофалното земетресение на 11 март на северо-източния бряг на Япония, предизвика множество слаби (с величина не повече от 3) трусове по света, съобщава Livescientist.

Те са отбелязани  в сеизмични райони – в областта на Тайван, на Алеутските острови, Канада,   на Аляска, Вашингтон, Орегон и Калифорния.
Много по-интересен за специалистите обаче е фактът, че японският  катаклизъм, е причинил вторични трусове и там, където никога досега не е имало,  като например Куба. За трусове се съобщава също и в области, в които земетресенията се случват, но с много малък магнитуд – в околностите на Пекин, както и в централната част на САЩ.

Както   посочва   сеизмологът от Американската служба за геоложки проучвания (USGS) Джъстин Рубинщайн, централните региони на САЩ, като цяло, са сеизмично спокоен район, но  земетресение в Япония са успели да го   „събудят“ и него.
След земетресението в Токио трусове  са регистрирани в щатите  Тексас, Луизиана, Канзас, Небраска, Айова, Южна Дакота и Минесота – в някои щати, спред  Рубинщайн, за първи път. Сеизмолозите се надяват, че наблюдението на тези процеси ще им даде нова информация за сеизмичната активност на Земята.

Миналата седмица, USGS експерти заявиха, че силни  вторични трусове, чийто брой  надхвърля 6, а понякога и 7, ще има в Япония през следващите десет години.
Това се обяснява с факта, че земетресението от март увеличава напражението върху разлома в северната и южната част на японския жлеб – дълбочините в Тихия океан край бреговете на страната.

Related Posts

3 thoughts on “Земята подготвя нови изпитания за човека

  1. Чрез заметресението в Япония природата показа за пореден път кой командва на тази планета!
    Добре е маймуните наричащи себе си хора да запомнят това!!!!!

  2. Чудя се пишман конспираторите и сега ли ще кажат „АУУУУ, ЗА ТОВЕА ВИНОВЕН ХАААААРП, ХАААААРП“
    Има и друго, за което се чудя. Господа скептиците, относно очакваните събития догодина, колко от скептицизма си загубиха в последната година.;-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *