12 чудеса, които ще се случат до 2020 г.

Какво ни очаква през следващите 10 години? – Този въпрос задава сайтът на американската научно списание Popular Science, пише Франческо Tortora   в статия, публикувана на интернет страницата на вестник  Corriere della Sera.

„Сайтът на американското научно списание Popular Science изброява изобретенията, които за 10 години драстично ще променят живота на живите същества“ – пише вестникът.

Уеб сайтът уточнява, че 2020 г. е избрана за удобство, тъй като иновациите могат да се превърнат в реалност през 2019 или през 2021. Първата голяма иновациите ще бъде станцията, построен от роботи за роботи на Луната. Този проект ще се изпълнява от Япония. „Въпреки дългия период на възстановяване след разрушителното земетресение и цунами.

Този проект вече е планиран и няма друга страна в света, която да може да изпълни такава сложна задача“- казва Майк Libhold от  Institute for the future  в Калифорния, специализиран  в промените, които се случват в бъдеще, пише авторът.

„Вторият голям проект, който ще се реализира около 2020 г., може да стане високоскоростната железопътна линия, която свързва Лондон и Пекин (тази линия трябва да мине и през България – б.прев). Тя ще премине през 17 държави и ще свързва Европа и Азия.

Според учените, този проект  е технически възможен, но е малко вероятно да бъде завършен до 2020 г. „поради проблеми от икономически и политически характер.“

До 2020 г. може да се реализират и два по-амбициозни проекта: автомобилите с автопилот и летящи коли, с развитието на последния се занимава ARPA- отделът на Министерството на отбраната на САЩ, специализиран  в разработването на нови технологии за военни цели „, -уточнява кореспондентът.

„В допълнение , в  определения период, вероятно биогоривата ще заменят въглеводородите, човешкият мозък ще използва имплантирани микрочипове, за да контролира  TV, смарт телефони и компютри, всички екрани ще бъдат оборудвани с технологията OLED с  органични светодиоди.

Пътуването в Космоса ще се превърне в реалност за по-заможните.

Учени от Ecole Polytechnique Federale, Лозана, твърдят, че по това време ще бъде възможно да се създаде изкуствен мозък, който да има функции на неокортекса и да  разработва  идеи ,  както това прави човешкият мозък „- пише авторът.

Източник: Corriere della Sera

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *