Астроном: Извънземните кацат на 10 септември

Директорът на Центъра за астрономически изследвания в провинция Misiones (Аржентина) Серхио Тоскана е публикувал  доклад, в който той определя точната дата за посещението на Земята на представители на извънземни цивилизации.

Отначало докладът е приет на шега, защото за пръв път Toscano публикува доклада си в местните медии на 1 април.

Но в Латинска Америка  денят на шегата се празнува на 28 декември, което означава, че астрономът едва ли се шегува. Ето защо настоящият доклад, който се появи вторично в интернет отново вдигна шум не само сред блогъри и журналисти. Дори и в НАСА специалисти взеха съобщението  на астронома насериозно.

Аргументи в полза на скорошно посещение на братята по разум Тоскано базира на кометата C/2010 X1(Elenin), открита през декември 2010 година. Астрономът внимателно разгледал снимки на кометата и видял ясно: зад нея летят два цилиндъра.

– Тези цилиндри са космически кораби, управлявани от пришълци –   обясни пред репортери на „Contexto“  Тоскано.

– Те се крият зад кометата, така че заради това ние не сме ги открили по-рано. Освен това тя им служи като щит срещу астероиди. Или самата комета – тя е част от огромен кораб, състоящ се от две отделения. На тях извънземните пътуват в Космоса, посещавайки различни планети.

Според Toscano, спекулации са изразили миналата година и китайски астрономи, но информацията са се опитали да засекретят от  американската космическа агенция – НАСА. Според неговите изчисления, земляни за пръв път ще се срещнат с извънземни на 10-ти септември, 2011.

Но тази дата е вече под съмнение, тъй като според астрономическите справочници, кометата ще се приближи към Земята на минимално разстояние – 34,9 милиона мили на 16 октомври 2011 година. И ако малките зелени човече искат да се приземят, по-добра от  тази дата няма. Грешка на астронома?

„Това е не само грешка, но и умишлено раздуване на нездравословни страсти около кометата“ – така счита сътрудникът от  Института по приложна математика „Келдиш“  Леонид Еленин, който е открил обекта.

Откриването на тази комета през декември миналата година е забележително поради факта, че такова събитие се случва за пръв път през последните 20 години. Предишен случай на откриването на комета от съветски учени е имало през 1990 година.

Според Еленин, фотографията Toscano е разгледал „неправилно“: на нея   камерата поради това, че следи движението на обектите е заснела   звездите  „разпънати“ в кратки ленти. „Кометата лети, а зад нея вляво и вдясно са следи от две звезди, които са образували линиите и заради това се прието за цилиндри „, – обяснява той.

Но кометата на Еленин вече засипа със слухове   Интернет: авторите в  много сайтове я наричат ??тайнствената планета Нибиру….

Все пак до 16 октомври има малко време.

Related Posts

3 thoughts on “Астроном: Извънземните кацат на 10 септември

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *