Две души с един мозък- близначките Хоган (видео)

Както всички близнаци, тези момичета имат и своите различия. Например, Криста обича доматен кетчуп, а нейната сестра Татяна го мрази.

Това е само един от най-невероятните моменти в центъра за изучаване на близнаците, свързани със сиамските  близнаци Хоган, свързани в главите и имащи един мозък за двете.


В Центъра смятат, че сестрите имат общ таламус, който предава  физически усещания и информация за действията им. С други думи,   сестрите най-вероятно   четат мислите си.

В интервю за New York Times майка им Филиция Симс казва, че ако се закрият очите на едното момиче, а пред другото се постави предмет, тази, която е със затворени очи,   може да го опише точно.

Тод Feinberg, професор по психиатрия и неврология в колежа Алберт Айнщайн казва, че   момичетата са уникален случай, когато пред нас са  двама души, а всъщност е един.

.

Само една двойка близнаци на 2.5 милиона случая  има шанс да се роди със същата патология, като тези близнаци краниопаги.
Най-известните сред тях са близнаците Лори и Reeb Shappel.

Когато г-жа Симс  ражда близнаците тя изпада в шок, но дори и не си е помисляла да ги остави в дом за сираци. Първоначално тя и нейният съпруг, Брендън Hogan, разговаряли  с лекарите да  разделят  момичетата, но по-късно се  отказали.
Мозъците на близнаците имали толкова тясна връзка, че съществувал риск за живота на двете.

Когато все още били бебета и майката играела с момичетата, разбрала, че всяка една от тях може  да види  света през очите на другата.

Д-р Feinberg бил поразен от това откритие и казва, че това изглежда като лудост. Това е като да четете ума и да усещате в себе си друг човек.

ВИДЕО: http://video.nytimes.com/video/2011/05/13/magazine/100000000814707/two-united-as-one.html

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *