Една малка функция на социалните мрежи – видео

Психологът и социолог  Николас Кристакис, разсъждава за това как информацията, получена от нас от социалните мрежи може да подобри живота ни.

Например, социалните мрежи могат да бъдат използвани като най-бързият метод за откриване на разпространение на определена епидемия : от иновативни идеи до социално  опасно поведение, или вируси като свински грип.

Има алгоритъм, който   позволява да се определи  степента на разпространение на грипния вирус в различни страни – Google Flu Trends.
Тази програма анализира обема на статусите, търсене по теми, свързани с грипа, което позволява с достатъчно висока точност да се определят огнищата на болестта.

Не забравяйте да включите български субтитри във видеото.

Б.преводача: Интересно е да се отбележи, че такива алгоритми, свързани с различни аспекти на обществот0, като например недоволство, бунтарски настроения, заявки за неподчинение и пр. отдавна действат в услуга на различни правителства….И следва реакция за потушаването им, която реакция отдавна не е с полиция и насилие, а нещо много по-страшно. Mustang

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

3 Replies to “Една малка функция на социалните мрежи – видео”

 1. ivan

  Пълна глупост. Социалните мрежи, за създадени, за да се профилира населението, да се правят статистики с търговска цел, да се манипулират масите и се организират революции. Какво стана в Египет? А?
  На квантово ниво, интернет има колективно съзнание, което има способност да променя реалността. Не използвайте социални мрежи!!!

 2. ivan

  Да допълня. Насилието в компютърните игри се материализира в реалността, точно поради квантовата същност на Вселената и интернет съзнанието. Това е открито случайно, когато най-мощния компютър на Пентагона след продължителни симулации на различни варианти на военни конфликти по различни точки на света, успява по-необясним ТОГАВА начин да предизвика насилие в същите тези райони, които са били в симулацията. Хората в тези местности за обезумявали, вършейки ужасни неща с най-близките си хора. Този компютър беше хакнат от най-добрите хакери, за доброто на света. Необяснимите прояви на насилие в щатите, са следствие от експерименти с психотроника.

  • admin

   Интересно! Напиши нещо повече по темата за да го пуснем?
   admin

Comments are closed.