Kраят на света – хипотези за неизбежността

Пророчествата  за края на света на древните маи, както изглежда, могат и да се сбъднат.
Непредсказуемият 11-годишен цикъл

Въпреки скептицизма на много учени, които не се доверяват на пророчествата на древните маи, които приключват   календара си през  2012 година, има доказателства за предстоящата катастрофа.

И даже – основания да се твърди, че глобалният катаклизъм  ще изглежда точно така, както ни показва в своя филм „2012“ режисьорът  Роланд Емерих.

Спомнете си, че в блокбъстъра беше показано как слънчевото изригване и електромагнитно излъчване удрят Земята. Нейните недра се загряват като в микровълнова печка  и започва кипене.

И земната кора започва да се тресе. Разбира се, това е фантазия на режисьора. Всъщност, ТОЧНО това няма да се случи.

Както обяснява   Валентин Есипов, ръководител на отдела за радио астрономия на Държавния  астрономически институт Щернберг, континентите и така се движат в разтопена субстанция, която се намира под кората. Но се движат много бавно.

Например,     Европа към Америка се приближава със скорост от 1 мм на година. Движението на континентите се наблюдава от сателит.
И те не са фиксирали в последно време тектонични процеси, които да доведат до драматична промяна на сушата.

И най-важното, това, което създателите на филма не знаят от учебната програма: Слънцето въздейства на Земята само чрез атмосферата. А  върху земната кора  няма ефект.

И тогава, преди две години, учените   ни уверяваха: „Светилото“ се събужда „, тъй като  започва  следващият 11-годишен цикъл на слънчева активност. Но тя няма да е много  висока.

И до 2012 г. ще достигне само малък максимум. Но тези надежди не се сбъдват. Слънцето напоследък се държи непредвидимо.
И до този момент данните показват: то ще ни покаже своя нрав  така, както досега не го е показвало!

Тези страхове се озвучиха на   кръглата маса за космическите активности   от устата на  добре информирани източници – академикът от РАН,
Директорът на Института за космически изследвания (ИКИ), проф. Лев  Зеленов, пише svpressa.ru.

– През 2012 г. техногенни проблеми може и трябва да се очакват – слънчевата активност се повишава   – заяви шефът на ИКИ. – Имаме статистика за  това .

В Канада, например, по време на подобни слънчевите изригвания действително са унищожени няколко трансформатори.

Ученият обеща, че  идното лято ще бъде пусната изследователската  станция Radiostron , за да запълни пропуските на Русия в мониторинга на слънчевата активност.

Но най-важното – Лев Матвеевич увери присъстващите, че през тази година Русия няма да бъде засегната от сериозни бедствия.

– През следващите години  слънчевата активност все повече ще оказва  влияние върху Канада и САЩ – казва Зеленов. – Но в крайна сметка, след  50-70 години,  слънчевата активност ще оказва все по-голямо влияние и върху  руската територия, по-специално, над Сибир, където ще се премести   т. нар. геомагнитна шапка.

Полюсите ще се изместят
Между другото,   геомагнитните полюси безпокоят не само нашите учени.
Причината да изтръпват (знаещите хора, разбира се) са малка  информация, публикувана в научното  списание Geophysical Research Letters.

Група френски учени, водени от Готие Hulo от Университета Дени Дидро в Париж, които от дълго време   изучават аномалиите в  земното магнитно поле,  казват: Няма начин да се предскаже точно кога магнитните полюси на нашата планета ще се разменят и ще настъпи т. нар. инверсия.
Това означава Южният полюс да стане Северен и обратното.

А компютърен модел на базата на текущите данни показва : данни за окончателни прогнози липсват.
Необходимо е да се събират допълнително данни  в продължение на 20 години. И на края   френските учени  направиха разочароващо заключение: инверсията може да се случи. По всяко време.

Може би след няколко хиляди  или повече години, както  прогнозират някои от колегите им. А може би след една година, както агресивно предвиждат други. Фразата „след една година“  е тревожна.
Защото идва прословутата 2012-та.

Слънчева война
А Слънцето действително е тревожно.
Още преди две години най-мрачният доклад бе публикуван от Американската академия на науките (NAS): „Заплахи за космическия климат. Социални и икономически последици“. Подготвен е от екип на  НАСА, изучаваща слънчевата активност. Той заплашва с глобална катастрофа. Буквално казано, за края на света.

В истинския смисъл: цивилизацията няма да съшествува на планетата.
Причина ще са геомагнитни бури с безпрецедентна сила, предизвикани от  колосални изригвания на Слънцето.

– Влиянието на внезапна слънчева буря е сравнима с ядрена война или падането на гигантски астероид на Земята – твърди проф. Даниел Бейкър
експерт по космически климат от университета в Колорадо и председател на комитета на NAS, отговорен  за изготвянето на доклада.

Началото на края  учените обещават да е много красиво.
На 22-ри септември 2012 год над цялата Земя ще избухнат ярки и цветни   северни  сияния, които преди това единствено  жителите на полярните региони са виждали. Ще бъде светло дори и през деня.
Тогава ще избухват „фойерверки“ от електрически разряди и искри – като в трилър на Холивуд.

Още по-зле….

След около 90 секунди   по  цялата планета ще изчезне електричеството.
И първи ще пострадат районите, които са снабдени с него  по-добре от другите. По-нататъшният кошмар лесно можете да си представите –  защото цял живот сме зависими от електроенергията.

Американците  предсказват смъртта на милиони техни сънародници през близките години след бедствието.
И рисуват ужасна картина: спират влаковете, асансьори, промишленото производство,    падат сателити, самолети, спира водата, хладилниците.
Замлъква радиото,  телевизията, GSM-ите … Край. Няма никаква светлина. И няма да има.

Събуждат  се вулкани
Освен това, в  същата „апокалиптична“ година се очаква нова напаст: може да се събудят изведнъж всички вулкани.
Това е заключението на  изследователи от университетите в Сидни, Берген, и Хаваите.  Те предупредиха света, че са открили странен импулс от вътрешността на Земята.

Установено е, че  в историята на нашата планета е имало периоди, когато изригват наведнъж почти всички вулкани. И настъпва истински кошмар. Край на света за съществата, които са живели на Земята тогава.
Въпреки, че някои са   оцелели. И животът, макар и в различна форма,   продължава.

За което има потвърждение. От една страна: костите на динозаврите – тези, които са живели до това изригване.

От друга: различни същества, включително и ние. Това означава- тези, които са избрали да живеят до следващото бедствие.

Дали маите все пак не са допуснали грешка?

«Комсомольская Правда»

Related Posts

11 thoughts on “Kраят на света – хипотези за неизбежността

  1. Стига сте плашили хората с тези страхове със земята.Нищо няма да стане през декември 2012.Според Библията ще има край , но не на цялата планета , а на хората, които не са послушни на Йехова и не искат да го опознаят.Това е владетелят на цялата Вселена и Всемогъщия Бог.Според Библейската книга Еклесиаст например 1:4 ясно се казва, че земята „Вечно стои“, а в Псалмите , че е създадена за да се населява, просто ще унищожи тези които погубват земята Откровение 11:18.Така, че който иска да опознае по добре Исус и неговия Баща ехова да ми пише.

  2. От бързината не написах правилно името на Бога-Йехова.Така, че има шанс за спасение.Който има Библия може да прочете Псалм 83:18, Псалм 16:4, Псалм 37:9-11

  3. Да бе пич, този свят, наистина е създаден от демона йехова, не отричам, но тази хава става на ротационен принцип и сега наближава края на този шибан, преебан йеховистки свят, където хората се явяват донори на енергия за демоните на йеховата. Край ще има за тези, дето са инкарнирани от йеховата, т.е душите без право за инакрниране в човешко тяло, а те са именно тези, дето са послушни на демона, мамона, йехова, саваот. Йеховата умира в мъки от 2000-та година в продължение на 12 години и това съвпада точно с края на шибания му свят. Ма тоя твой демон, много некадърник го раздава. Предишните творци на светове, какви хубави тела са създали за душите, какви дълголетни, пък йеховата, все едно ги е дялкал в час по трудово обучение.

  4. За какво инфо? Много неща ги няма в нета, а се обсъждат на сбирки на хора, които вървят нагоре и се опитват да повдигнат и някой друг, борейки се с догмите в нета.

  5. Иване ,Иване ще видиш ти кой е Йехова на края,продължавай да се подиграваш с него и да бълваш измислици в отрицателна светлина за него и ще видиш какво ще се случи.Ако имаш по старо издание на Библията прочети Псалм 16:4 и Псалм 83:18 и пак ще говорим.Ако не върваш на най-старата и мъдра книга Библията това е друг въпрос!

    1. Вай, какъв капацитет се появи.
      Би ли ми обяснил(а), понятието „отрицателна светлина“.
      От коя секта си? От свидетели на йехова или някое друго отроче на ЦРУ или МОСАД. Яко са ти бръкнали в отверстието, чак до мозъка са стигнали. Съжалявам, но филмът няма да е с хепи енд за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *