Първата за тази година пиктограма се появи в Англия

Необичайно топлото време в Обединеното кралство тази пролет донесе на земята на Мъгливия Албион не само много летни цветя, но и нови  загадки. Наскоро в полетата с рапица, недалеч от   Уилтшир, се появиха и първите пиктограми.

Тъй като този регион, в който се намират едни от   най-известните сгради от неолита, известен благодарение на ежегодните  а житните кръгове, новият   модел не е голяма изненада.

Пиктограмата се състои от шест полумесеца, формиращи цветни венчелистчета. Според експерта Люси Прингъл (Lucy Pringle), това е първата „правилна“ рисунка, която се появява през тази година.

Мис Pringle е основател на Центъра за изследване на житните кръгове (Centre for Crop Circle Studies).. Изследователката е посветила повече от година за  анализ на физиологичния и психологически ефект върху   хората.

Според резултатите от изследването, хората, които са посетили областта с кръгове наистина имат краткосрочни промени в мозъчната активност, както и работата на хормоналната им система.

Related Posts

One thought on “Първата за тази година пиктограма се появи в Англия

  1. Този житен кръг не е е първия за 2011 г., нито дори е първия в Англия.
    Още през януари имаше няколко кръга в Индонезия, през март се появи (поне) един в Мексико, а този май е третия в Англия (ако не се брои информацията за още два, които все още не са проверени дали са автентични, или фалшиви, т.е. направени от хора).
    А тук на голямата снимка: тази могила, която се вижда в края на жълтата нива с рапица, е Силбъри Хил. Авторите на житните кръгове често „рисуват“ на това място.
    Ето два сайта, на които можете да следите актуалната информация за новите житни кръгове:

    http://cropcircleconnector.com/2011/2011.html
    http://cropcircle-archive.com/archive/index.php

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *