20 години живот след употребата на GSM

След 20 години   броят на пациентите с ракови заболявания в света може  да се увеличи  десетократно.

До 2030 г. симптомите на рак ще се проявят у  тези, които сега използват мобилни телефони  и тогава светът наистина ще разбере колко опасно е това изобретение.

Преди две седмици   Световната здравна организация (СЗО) за пореден път напомни, че мобилните телефони могат да причинят рак и препоръча  да се ограничи тяхната употреба.

Това предупреждение, пише The Daily Mail, последва след публикуването на резултатите от   изследване на Interphone’s. Сега данните, получени от учени от 13 страни, бяха направени публично достояние.

Изследователите отбелязват, че мобилните телефони са бомба със закъснител, а осъзнаването на  опасностите от ситуацията за много „мобилни наркомани“ може да дойде твърде късно.
Всъщност, до проявата на първите признаци на рак на мозъка може да минат  15-20 години.

„Изследванията показват, че рискът от рак на мозъка е голям, дори и за тези, които говорят по мобилен телефон 15 минути на ден. Но много хора говорят доста  по-дълго „- казва изследователят Греъм Lambern, технически директор на независимата агенция Powerwatch.

Той допълни, че след 20 години, броят на хората с мозъчни тумори може да нарасне до 20 пъти.

„Сега е моментът  обществените здравни организации да  предприемат  съответните мерки“, – казва Греъм Lambern.
Представителят на групата изследователи Elisabeth Cardis добави, че за тези,  които използват телефона си всеки ден по  15 минути в  продължение на седем години, рискът от рак се увеличава със 72%.

Според експерти, тези цифри са толкова високи, че е малко вероятно да са резултат на случайни съвпадения  и   доказват вредите от  използването на мобилни телефони.

При това учените посочват, че в действителност рискът от злокачествени тумори на мозъка при употребата на мобилни телефони може да е 10% по-висок, отколкото показва проучването.

А глиомите (първични тумори на мозъка) са фатални. И даже при  лечение убива жертвите си в течение на  три до пет години след поставяне на диагнозата.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

3 Replies to “20 години живот след употребата на GSM”

 1. ivan

  Поредната манипулация на кретените илюминати.
  Хора, разберете веднъж завинаги, че целта на всички подобни новини е да ви стресират и по този начин да блокират вашите истински творчески способности, да бъдете немислещи и контролируеми.
  Нали цигарите бяха вредни и предизивикваха рак?
  Да, ама не. Няма доказан случай на рак, предизвикан от пушене. Факт!!!
  Можете да си помогнете много ако съзнателно избягвате новини със стресиращо съдържание. Запомнете, че каквото излъчвате, това идва при вас. Ако се съсредоточавате в негативните новини, негативните събития ще валят в живота ви. Проверил съм го лично.
  Не гледам телевизия, не чета вестници. Откакто спрях, животът ми стана по-хубав и птлен с хубави събития. Майната им на маймуните от елита, хората вече се събуждат.

  • Тихомир

   Виж какво, ivan. Are стига с тия илюминати! Тия хора тука се опитват да представят различни гледни точки. А такива като теб, само ръсят мозък и казват тва да, тва не! Пиши на админа нещо конкретно за да разберем тия, които искаме, другото е дрънканици. Изв. за грубия тон…

   • ivan

    Ами грубия тон показва невежество. Не ми пречиш.
    Относно да и не, не си ти този, който ще ми дава тон в живота.
    Ръся мозък, щото го имам. А ти?

Comments are closed.