Нови 18 хиляди случаи на холера в Хаити

В   столицата на Хаити Порт-о-Пренс са регистрирани повече от 18 000 нови случаи на холера, съобщава Световната здравна организация (СЗО).

Както е отбелязано в разпространено в петък от СЗО прессъобщение, експертите на организацията не изключват, че новото избухване на  епидемията   да се дължи на дъждовния сезон и наводненията.

Според СЗО  от избухването на епидемията от холера през октомври миналата година до 12 юни включително,  в Хаити са открити повече от 344 600 случаи на холера, от които около 5400 са били фатални.
В съседната Доминиканска република от в края на миналата година има повече от 1700 случаи на холера, от които 46 са били фатални.

Според СЗО,  борбата с холерата се  усложнява от такива фактори като липса на чиста вода и лоши санитарни условия.

И точник: Medecins Sans Frontieres UK

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.