Пчелите-убийци атакуват все по-често

Рояк освирепели пчели-убийци, появили се сякаш от нищото, за няколко часа  парализираха живота в престижния квартал Ерос в столицата на Намибия, принуждавайки местните жители плътно да се затворят  в скъпите си имения.

Черният бръмчащ облак с огромни  размери се понесъл по улиците в подножието около хълмовете Виндхук, жилейки всичко живо наред – хора, животни и птици.

Шофьорите и излезлите в  злополучния час на вечерна разходка граждани, неочаквано сблъскали се с летящите „нашественици“, са се спасявали с паническо бягство и бързо каране.

Според съобщенията от Виндхук, сред хората има смъртни случаи и наранявания: мъж и две деца са прието в  близката болница за лечение с антиалергични медикаменти.

Животните са имало по-малко късмет: по улиците са  открити най-малко тридесет мъртви кучета и котки, които са загинали при внезапното  нападение от въздуха.

Само факти

Съобщенията за нападения на т.нар африкански пчели – убийци понякога наподобяват военни сводки:

„Една сутрин в  мексиканското село Санта   Анна на полуостров Юкатан е отбелязана масирана атака от безбройни рояци диви пчели. Населението е евакуирано. Властите се обърнали за помощ към специалисти професионалисти.
Едва около 16 часа чрез водни струи, дим от огньове и с пръскане на пестициди,  агресивните насекоми се разпръснали. Сред жителите  има пострадали хора. „

От Южна и Централна Америка такива съобщения пристигат постоянно.
През февруари 2011 г. в Сан Салвадор по време на футболен мач между местните отбори на Vista Hermosa и Alianza ,  огромен рояк от пчели се спуска върху стадиона.

Насекомите нападнали рачи, зрители, треньори, вратите и дори камерите.
Служители на стадиона се опитали да разпръснат пчелите с хавлиени кърпи, но насекомите се ядосали още повече. Състезатели и зрители трябвало да напуснат стадиона с бягство.

Повечето пчели си харесали съдията – възможно   заради ярко жълтата му  риза. Насекомите го облепили от главата до петите, вземайки го за цвете или за голям събрат.

Малко по-рано, рояк пчели- убийци нападнат близо до мексиканския град Чапачула полицаи, които били на стрелбище.
В резултат на това най-малко 70 полицаи им се наложило да потърсят  медицинска помощ.

Агресията на пчелите не се поддава на описание и обяснение
За няколко години в тази необявена война, жертви на африканските пчели- убийци са станали повече от 1000 души,а загиналите домашни животни са много повече.

Нещо повече, те унищожават своите роднини в кошерите, и като се кръстосват с тях, създават нов вид, увеличавайки и без това значително агресивната си армия.

По материали от Фактор времени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *