Радиоактивните вълци от Чернобил (видео)

Неотдавна се състоя световната премиера на международния филмов проект „Радиоактивните вълци от Чернобил“, заснет в условията на дивата природа на белоруския  Полески радиационно-екологичен резерват,  на чиято територия  поради силното замърсяване с радионуклеиди, достъпът на хора е забранен.

Според  известния белоруски   режисьор-анималист Игор Бишнев,
който заедно с експерти от три големи телевизионни канала в Австрия, Германия и Съединените щати шест месеца издържа на трудностите на полевата работа в „зоната“, „досега не му се е случвало да снима в по-екстремни условия.
Все пак, това почти едночасовият час пълнометражен филм надмина всички очаквания и аз съм сигурен, уверен е  режисьорът, ще заслужи достойна оценка от зрителите в много страни“.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Радиоактивните вълци от Чернобил (видео)”

Comments are closed.